Veggie boulette med tomatsås provençale
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Krossade tomater850 g
- Gul lök200 g
- Matolja50 g
- Tomatpuré100 g
- Svartpeppar malen
- Örtkryddor Provencale10 g
- honung, flytande
- Salt
- Pasta1,50 kg
TILLAGNING
Fräs lök i matolja. Tillsätt krossade tomater och tomatpuré. Låt såsen sjuda i några minuter.
Smaksätt med örtkryddor provençale, salt, svartpeppar och lite flytande honung.
Servera med Veggie bouletter, pasta och Broccoli och gul morot.Ett gott, nyttigt och grönt alternativ gjort på soja.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)854,33 kcal
- Energi (kJ)3574,15 kJ
- Fett15,20 g
- Enkelomättade fettsyror4,73 g
- Fleromättade fettsyror6,03 g
- Mättade fettsyror1,46 g
- Fiber14,40 g
- Järn4,76 mg
- Kalcium164,40 mg
- Kalium1036,25 mg
- Kolhydrat128,70 g
- Disackarider4,06 g
- Monosackarider5,55 g
- Sackaros2,29 g
- Magnesium154,43 mg
- Natrium122,28 mg
- Niacin5,61 mg
- Protein41,69 g
- Riboflavin0,43 mg
- Tiamin1,17 mg
- Vatten265,96 g
- Vitamin B60,46 mg
- Vitamin C27,81 mg
- Vitamin E8,34 mg
- Zink2,98 mg