Vegansk burgare med örtslungad potatis
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Örtslungad potatis
- Potatis1,50 kg
- Olivolja1 dl
- Salt och svartpeppar
- Dill20 g
- Persilja15 g
- BBQ-sås
- Rapsolja1 msk
- Vitlök klyftor5 st
- Paprikapulver5 msk
- Chiliflakes3 tsk
- Ketchup780 g
- Chilisås195 g
- 1, 5 dl vatten
- Äppelcidervinäger150 g
- Ev. 1-3 tsk liquid smoke, om du önskar rökig smak.
- Lönnsirap210 g
- Salt3 tsk
TILLAGNING
1. Grilla eller stek Vegansk burgare enligt anvisningarna på förpackningen.
2. Skala och pressa ned vitlöken och fräs den någon minut.
3. Tillsätt paprikapulver och chiliflakes och fräs lite till.
4. Häll i resten av ingredienserna. Rör runt och låt koka ihop på svag värme ca 20 min. Låt såsen svalna.
5. Förvara kallt i burk med lock.
Tips!
Servera en grönsallad till.
Green Cuisine Vegansk burgare är gjord på ärtprotein. Saftig, tjock och rik på protein. Servera med örtslungad potatis och en smakrik BBQ-sås. En ny burgarrätt att sätta på menyn!
Örtslungad potatis
1. Skala potatisen (om det är färskpotatis skrubba den bara ren).
2. Koka potatisen mjuk i saltat vatten, ca 15-20 min.
3. Häll av vattnet och håll den varm.
4. Blanda olivolja, örter, salt och peppar i en bunke.
5. Lägg i potatisen och slunga runt den ordentligt. Lika god varm som kall!
BBQ-sås
1. Hetta upp oljan i en kastrull på medelvärme.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)581,43 kcal
- Energi (kJ)2432,95 kJ
- Fett18,52 g
- Enkelomättade fettsyror7,38 g
- Fleromättade fettsyror1,29 g
- Mättade fettsyror1,67 g
- Fiber8,80 g
- Järn1,89 mg
- Kalcium91,72 mg
- Kalium1009,32 mg
- Kolhydrat71,20 g
- Disackarider19,95 g
- Monosackarider17,42 g
- Sackaros19,95 g
- Magnesium56,44 mg
- Natrium1545,37 mg
- Niacin4,44 mg
- Protein27,37 g
- Riboflavin0,12 mg
- Tiamin0,21 mg
- Vatten229,21 g
- Vitamin B60,46 mg
- Vitamin C52,85 mg
- Vitamin E3,60 mg
- Zink0,86 mg