Vegansk burgare med lingonchutney
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Västerbottensost200 g
- Surdegsbröd800 g
- Romansallad500 g
- Rapsolja till stekning
- Karamelliserad lök:
- Gula lökar4 st
- Socker90 g
- Smör50 g
- Lingonchutney:
- Lingon400 g
- Socker200 g
- Chili30 g
- Salt efter smak
TILLAGNING
Lingonchutney
Servera lite mixed fries till burgaren.
Servera den här underbart goda och gröna burgaren som ett lakto-vegetariskt alternativ på hamburgermenyn. Enkelt recept med det lilla extra som passar till stora serveringar inom restaurang och storkök.
1. Koka upp alla ingredienser till lingonchutney i en kastrull och låt småputtra under omrörning i ca 20 minuter. Låt svalna. Förvara i glasburk i kyl.
Karamelliserad lök1. Skär lök i ½ cm tjocka ringar. Hetta upp smöret i en stekpanna på medelvärme. Lägg i löken och fräs den gyllene brun. Tillsätt socker och låt det smälta.
Vegansk burgare1. Stek eller grilla Vegansk burgare på medelvärme i rapsolja, ca 3 min på varje sida.
2. Skiva ost i tjocka skivor och lägg på osten när du vänder burgaren så den får smälta.
3. Montera burgarna med bröd, burgare, romansallad, lök och lingonchutney.
Tips!
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)690,42 kcal
- Energi (kJ)2889,28 kJ
- Fett20,82 g
- Enkelomättade fettsyror2,54 g
- Fleromättade fettsyror0,81 g
- Mättade fettsyror7,28 g
- Fiber8,42 g
- Järn1,34 mg
- Kalcium200,01 mg
- Kalium409,54 mg
- Kolesterol31,80 mg
- Kolhydrat80,45 g
- Disackarider33,91 g
- Monosackarider5,46 g
- Sackaros29,74 g
- Magnesium42,43 mg
- Natrium544,18 mg
- Niacin1,56 mg
- Protein40,10 g
- Riboflavin0,14 mg
- Tiamin0,19 mg
- Vatten152,85 g
- Vitamin B120,28 µg
- Vitamin B60,23 mg
- Vitamin C16,72 mg
- Vitamin D0,07 µg
- Vitamin E1,20 mg
- Zink1,52 mg