Vegansk burgare med gröna tillbehör
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Zucchini800 g
- Gurka800 g
- Rapsolja2 dl
- Vinägrettsås
- Balsamvinäger1 dl
- Olivolja1,50 dl
- Vatten1 dl
- Salt och peppar
- Rökt paprika0,50 g
TILLAGNING
1. Tillaga Vegansk burgare enligt anvisningar på förpackning.
2. Skiva gruka, zucchini och sautera alla grönsakerna, utan spenaten, i en panna eller på bleck i ugnen på 180° i 10 min.
3. Rör om efter halva tiden och avsluta med att vända ner spenaten.
4. Blanda samma alla ingredienserna till vinägretten.
5. Serveta Vegansk burgare på ett täcke av de gröna grönsakerna och ringa över vinägretten.
Tips!
Toppa gärna med goda örter och servera med ett gott bröd därtill.
En vegansk burgar rätt där de gröna tillbehören står i centrum. Låt grönsaker få ta en större del av tallriken och menyn. Den gröna salladen passar även bra till grillad lax.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)617,58 kcal
- Energi (kJ)2584,46 kJ
- Fett44,42 g
- Enkelomättade fettsyror21,95 g
- Fleromättade fettsyror7,46 g
- Mättade fettsyror3,95 g
- Fiber9,56 g
- Järn3,34 mg
- Kalcium127,19 mg
- Kalium842,51 mg
- Kolhydrat14,17 g
- Disackarider2,82 g
- Monosackarider3,91 g
- Sackaros2,47 g
- Magnesium100,51 mg
- Natrium8,95 mg
- Niacin2,45 mg
- Protein36,54 g
- Riboflavin0,26 mg
- Tiamin0,43 mg
- Vatten284,85 g
- Vitamin B60,35 mg
- Vitamin C73,52 mg
- Vitamin E9,55 mg
- Zink2,07 mg