Vegansk burgare med avokadoröra
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Salt10 g
- Bifftomater400 g
- Brioche burger-bröd700 g
- Rödlök200 g
- Strimlade morötter150 g
- Vitpeppar4 g
- Avokado700 g
- Vinäger, vit1 msk
- Ättika1 msk
- Schalottenlök50 g
- Sambal Oelek2 tsk
- Smetana300 g
- Vegansk majonnäs200 g
- Vitkål100 g
- Palsternacka100 g
- Chipotlepasta15 g
- Krispig sallad150 g
- Socker10 g
- Färsk spenat50 g
TILLAGNING
1. Tillaga Vegansk burgare enligt anvisning på förpackning.
2. Skiva rödlök tunt. Gör en lag med salt, vinäger, ättika, socker och vitpeppar. Lägg i den skivade rödlöken i lagen och låt stå.
3. Tärna avokado och rör ner tillsammans med smetana, sambal oelek, finhackad schalottenlök, salt och peppar.
4. Blanda majonnäs med chipotlesås till du får önskad hetta.
5. Strimla sallad och morot. Blanda samman.
6. Montera burgaren med briochebröd.
Tips!
Önskas en helt vegansk burgare? Byt ut smetana till ett veganskt alternativ.
Denna lakto-ovo-vegetariska burgare är rejäl och mättande, ingen oro för att gå hungrig behövs. Den är fullspäckad med ärtprotein, bra fetter från avokadon och en chipotlemajonnäs som pricken över i:et. Mums!
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)885,81 kcal
- Energi (kJ)3707,38 kJ
- Fett52,81 g
- Enkelomättade fettsyror15,40 g
- Fleromättade fettsyror12,90 g
- Mättade fettsyror11,52 g
- Fiber14,76 g
- Järn2,90 mg
- Kalcium129,97 mg
- Kalium1713,83 mg
- Kolesterol53,74 mg
- Kolhydrat56,30 g
- Disackarider5,17 g
- Monosackarider14,38 g
- Sackaros3,01 g
- Magnesium98,19 mg
- Natrium2407,07 mg
- Niacin5,25 mg
- Protein39,78 g
- Riboflavin0,27 mg
- Tiamin0,28 mg
- Vatten183,10 g
- Vitamin B120,37 µg
- Vitamin B61,09 mg
- Vitamin C17,07 mg
- Vitamin D0,28 µg
- Vitamin E7,21 mg
- Zink1,71 mg