Vegansk burgare med ärtguacamole
Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- pommes frites1750 g
- Picklad morot
- morot450 g
- ättika100 g
- vatten3 dl
- socker1 dl
- Ärtguacamole
- Vitlök, pressad10 g
- Chili10 g
- Koriander15 g
- limesaft1 msk
- salt5 g
- salladsmix200 g
- svartpeppar4 g
- hamburgerbröd500 g
- vegansk majonnäs250 g
- vegansk ost250 g
- färsk chili70 g
TILLAGNING
1. Tillaga Veganska burgare enligt anvisning på förpackningen.
Tips!
Använd hamburgerbröd utan mejerier eller ägg för en helt vegansk burgare.
Vem gillar inte en god burgare? När den dessutom är helt vegansk kan fler matgäster få njuta av burgaren! Så prova Green Cuisine Veganska burgare på menyn idag!
2. Lägg pommes frites på ett bleck och tillaga enligt anvisning på förpackningen. Krydda sedan med salt.
Picklad morot
1. Hyvla morötter tunt på en mandolin.
2. Rör ihop en 1-2-3 lag och lägg i morötter.
Ärtguacamole
1. Lägg ärter i en mixer tillsammans med vitlök, chili, koriander, lime, salt och peppar.
2. Mixa ihop till en röra.
Servera burgarna i bröd med en klick vegansk majonnäs, sallad, picklade morötter, vegansk ost och ärtguacamole tillsammans med pommes frites.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)1168,90 kcal
- Energi (kJ)4891,60 kJ
- Fett59,47 g
- Enkelomättade fettsyror14,63 g
- Fleromättade fettsyror18,22 g
- Mättade fettsyror13,67 g
- Fiber15,56 g
- Järn3,67 mg
- Kalcium284,19 mg
- Kalium1457,34 mg
- Kolesterol52,13 mg
- Kolhydrat102,70 g
- Disackarider14,45 g
- Monosackarider5,11 g
- Sackaros13,55 g
- Magnesium121,31 mg
- Natrium551,19 mg
- Niacin9,24 mg
- Protein48,38 g
- Riboflavin0,33 mg
- Tiamin0,48 mg
- Vatten281,23 g
- Vitamin B120,68 µg
- Vitamin B60,79 mg
- Vitamin C62,64 mg
- Vitamin D0,20 µg
- Vitamin E5,88 mg
- Zink3,16 mg