Ugnsrostade rotfrukter
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Blandad sallad, ex ruccola, mangold, babyspenat
- Flingsalt
- Olivolja
- Balsamicovinäger
TILLAGNING
1. Ugnsrosta rotfrukterna med lite olivolja och flingsalt enligt anvisning på förpackningen.
2. Ringla över balsamicovinäger och blanda ner olika salladsblad innan servering.
Tips!
Perfekt tillbehör att servera på lunchbuffén.
Ugnsrostade rotfrukter är ett bra sätt att äta mer grönsaker. Och de fungerar som ett bra komplement till många proteiner; fisk, kyckling och vegetariska proteiner.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)21,36 kcal
- Energi (kJ)89,40 kJ
- Fett0,30 g
- Enkelomättade fettsyror0,02 g
- Fleromättade fettsyror0,14 g
- Mättade fettsyror0,06 g
- Fiber1,50 g
- Järn0,54 mg
- Kalcium25,20 mg
- Kalium150 mg
- Kolhydrat3,18 g
- Disackarider0,96 g
- Monosackarider0,18 g
- Sackaros0,96 g
- Magnesium14,40 mg
- Natrium22,80 mg
- Niacin0,42 mg
- Protein0,72 g
- Riboflavin0,04 mg
- Tiamin0,07 mg
- Vatten53,70 g
- Vitamin B60,06 mg
- Vitamin C4,80 mg
- Vitamin E0,17 mg
- Zink0,24 mg