Tomatrigatoni & broccolimedaljong
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- 1,20 kg
- Vitlök16 g
- Schalottenlök100 g
- Tomatsås
- Tomatkross400 g
- Balsamico Bianco45 g
- Honung40 g
- Pasta
- Pasta Rigatoni800 g
- Körsbärstomater500 g
- Salladsmix200 g
- Olivolja
TILLAGNING
1. Tillaga Broccolimedaljong enligt anvisningen på förpackningen.
Tips!
Lyfta rätten ytterligare? Långbaka körsbärstomaterna i ugn.
Broccolimedaljong - ett bra alternativ för att äta mer grönt. Krämig lakto-vegetarisk biff på broccoli, morot och mild ädelost. Enkel att tillaga och passar jättebra när du ska servera många gäster.
Tomatsås
1. Bryn lök och vitlök mjuka i lite olja.
2. Slå på tomatkross, honung, balsamico och låt sjuda cirka 10-15 min. Mixa slät.
Pasta
1. Finhacka broccolin som sedan hälls i pastan strax innan pastan är klar.
2. Koka pastan al dente. När den är klar, skölj av pastan hastigt.
3. Slå tomatmixen över pastan och blanda försiktigt.
Vid servering toppa med halverade tomater, örtsallad och broccolimedaljong. Droppa över lite olivolja.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)485,86 kcal
- Energi (kJ)2032,82 kJ
- Fett7,68 g
- Enkelomättade fettsyror3 g
- Fleromättade fettsyror1,90 g
- Mättade fettsyror1,50 g
- Fiber10,13 g
- Järn3,02 mg
- Kalcium133,75 mg
- Kalium975,64 mg
- Kolesterol52,99 mg
- Kolhydrat79,84 g
- Disackarider1,65 g
- Monosackarider8,59 g
- Sackaros1,46 g
- Magnesium90,21 mg
- Natrium678,26 mg
- Niacin3,49 mg
- Protein18,25 g
- Riboflavin0,22 mg
- Tiamin0,24 mg
- Vatten259,71 g
- Vitamin B120,25 µg
- Vitamin B60,49 mg
- Vitamin C57,55 mg
- Vitamin D0,32 µg
- Vitamin E4,53 mg
- Zink2,03 mg