Tacogratäng med Veggie färs
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Matolja0,50 dl
- Potatis, skivad1 kg
- Gul lök200 g
- Tacokrydda1,50 dl
- Vitlöksklyftor2 st
- Krossade tomater800 g
- Vatten4 dl
- Philadelphiaost750 g
- Chilisås1,25 dl
- Créme fraiche5 dl
- Purjolök, strimlad0,50 kg
- Ost, riven500 g
TILLAGNING
1. Hetta upp olja och fräs lök och vitlök, tillsätt färsen och tacokrydda.
2. Häll på krossad tomat, vatten och chilisås och smaksätt med salt och peppar. Låt sjuda ca 15-20 min.
3. Portionera upp i bleck.
4. Blanda crème fraiche och philadelphiaost och bred toppingen på färsen och skivad potatis.
5. Toppa gratängen med strimlad purjolök och riven ost.
6. Tillaga i ugnen på 160°C i ca 40 min.
Tips!
Testa så potatisen är mjuk, för att veta att gratängen är klar.
En smakrik tacogratäng är det många som gillar. Prova att laga denna på sojaproteinet Veggie färs. Mums! Sätt upp denna lakto-vegetariska tacogratäng på menyn redan idag!
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)849,10 kcal
- Energi (kJ)3552,83 kJ
- Fett58,85 g
- Enkelomättade fettsyror15,29 g
- Fleromättade fettsyror5,69 g
- Mättade fettsyror32,76 g
- Fiber11,08 g
- Järn4,66 mg
- Kalcium616,58 mg
- Kalium1232,24 mg
- Kolesterol142,97 mg
- Kolhydrat38,08 g
- Disackarider5,46 g
- Monosackarider7,38 g
- Sackaros2,47 g
- Magnesium170,29 mg
- Natrium1021,90 mg
- Niacin4,85 mg
- Protein37,60 g
- Riboflavin0,65 mg
- Tiamin0,63 mg
- Vatten421,50 g
- Vitamin B120,96 µg
- Vitamin B60,83 mg
- Vitamin C53,19 mg
- Vitamin D0,22 µg
- Vitamin E6,90 mg
- Zink4,42 mg