Tacogratäng med Quornfärs

Tacogratäng med Veggie färs

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Matolja
    0,50 dl
  • Potatis, skivad
    1 kg
  • Gul lök
    200 g
  • Tacokrydda
    1,50 dl
  • Vitlöksklyftor
    2 st
  • Krossade tomater
    800 g
  • Vatten
    4 dl
  • Philadelphiaost
    750 g
  • Chilisås
    1,25 dl
  • Créme fraiche
    5 dl
  • Purjolök, strimlad
    0,50 kg
  • Ost, riven
    500 g

TILLAGNING

  1. 1. Hetta upp olja och fräs lök och vitlök, tillsätt färsen och tacokrydda.

  2. 2. Häll på krossad tomat, vatten och chilisås och smaksätt med salt och peppar. Låt sjuda ca 15-20 min.

  3. 3. Portionera upp i bleck.

  4. 4. Blanda crème fraiche och philadelphiaost och bred toppingen på färsen och skivad potatis.

  5. 5. Toppa gratängen med strimlad purjolök och riven ost.

  6. 6. Tillaga i ugnen på 160°C i ca 40 min.

  7. Tips!

  8. Testa så potatisen är mjuk, för att veta att gratängen är klar.

  9. En smakrik tacogratäng är det många som gillar. Prova att laga denna på sojaproteinet Veggie färs. Mums! Sätt upp denna lakto-vegetariska tacogratäng på menyn redan idag!

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    849,10 kcal
  • Energi (kJ)
    3552,83 kJ
  • Fett
    58,85 g
  • Enkelomättade fettsyror
    15,29 g
  • Fleromättade fettsyror
    5,69 g
  • Mättade fettsyror
    32,76 g
  • Fiber
    11,08 g
  • Järn
    4,66 mg
  • Kalcium
    616,58 mg
  • Kalium
    1232,24 mg
  • Kolesterol
    142,97 mg
  • Kolhydrat
    38,08 g
  • Disackarider
    5,46 g
  • Monosackarider
    7,38 g
  • Sackaros
    2,47 g
  • Magnesium
    170,29 mg
  • Natrium
    1021,90 mg
  • Niacin
    4,85 mg
  • Protein
    37,60 g
  • Riboflavin
    0,65 mg
  • Tiamin
    0,63 mg
  • Vatten
    421,50 g
  • Vitamin B12
    0,96 µg
  • Vitamin B6
    0,83 mg
  • Vitamin C
    53,19 mg
  • Vitamin D
    0,22 µg
  • Vitamin E
    6,90 mg
  • Zink
    4,42 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet