Tacofalafel och het böncrème
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Tortillabröd 10 st stora eller 20-30 st små400 g
- Gurka2 st
- Koriander30 g
- Tomatsalsa400 g
- Lime2 st
- Syrad rödlök
- Socker2 dl
- Vatten3 dl
- Rödlök250 g
- Ättika 12 %1 dl
- Refried beans
- Chili, grön4 st
- Vitlök4 st
- Majsolja el rapsolja2 dl
- Svarta bönor, kokta400 g
- Limesaft15 g
- Salt
TILLAGNING
Syrad rödlök
Tärna gurka och skiva lime.
Lägg upp varmt tortillabröd och bred på refried beans, tomatsalsa, gurka, syrad rödlök. Lägg sist på falafel och koriander.
Tips!
Servera med limeklyftor.
Servera Mini falafel på nytt sätt - i vegansk taco med het böncrème, syrad lök och tomatsalsa. En rätt som kommer sticka ut på menyn och som kommer uppskattas av många.
1. Skiva rödlöken i fina hela ringar.
2. Koka upp ättika, socker och vatten. Lägg rödlöken i lagen och låt svalna.
Refried beans
1. Skölj de kokta bönorna.
2. Halvera vitlöksklyftorna och skiva chilin grovt.
3. Fritera långsamt i oljan till fin färg på medelvärme. Addera bönorna, låt koka med i några minuter.
4. Mixa allt samman till önskad konsistens, smaka av med salt och färskpressad lime.
Tina eller värm falafel enligt anvisning på förpackningen.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)724,25 kcal
- Energi (kJ)3030,15 kJ
- Fett31,80 g
- Enkelomättade fettsyror16,72 g
- Fleromättade fettsyror8,14 g
- Mättade fettsyror3,67 g
- Fiber12,25 g
- Järn4,35 mg
- Kalcium198,67 mg
- Kalium832,86 mg
- Kolhydrat86,12 g
- Disackarider19,48 g
- Monosackarider5,17 g
- Sackaros18,77 g
- Magnesium82,82 mg
- Natrium1095,26 mg
- Niacin1,82 mg
- Protein17,15 g
- Riboflavin0,13 mg
- Tiamin0,35 mg
- Vatten298,99 g
- Vitamin B60,52 mg
- Vitamin C54,43 mg
- Vitamin E7,65 mg
- Zink1,96 mg