Spenatpinnar med krämig potatissallad
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- 1,10 kg
- Potatissallad
- potatis2 kg
- 240 g
- gräddfil6 dl
- kapris2 msk
- dijonsenap1 msk
- svartpeppar4 g
- citronsaft2 g
- salt
TILLAGNING
1. Dela potatisen i lagom stora bitar och koka.
2. Lägg ärter och broccoli på ett bleck. Ställ in blecket ett par minuter i ugnen så att grönsakerna tinar.
3. Blanda potatis med gräddfil, ärter, broccoli, purjolök, kapris och citronsaft. Krydda med salt och peppar.
4. Lägg Spenatpinnarna på ett bleck och tillaga enligt anvisning på förpackningen.
Tips!
Servera med en krispig grönsallad till.
Spröda lakto-vegetariska Spenatpinnar fyllda med krämig spenat. Ett utmärkt sätt att få barnen att äta mer grönsaker. Passar jättebra att servera till lunch i skolan.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)293,90 kcal
- Energi (kJ)1229,48 kJ
- Fett8,25 g
- Enkelomättade fettsyror1,78 g
- Fleromättade fettsyror0,60 g
- Mättade fettsyror4,83 g
- Fiber8,50 g
- Järn3,88 mg
- Kalcium213,64 mg
- Kalium1688,57 mg
- Kolesterol21,06 mg
- Kolhydrat40,44 g
- Disackarider3,92 g
- Monosackarider3,04 g
- Sackaros1,88 g
- Magnesium156,65 mg
- Natrium41,75 mg
- Niacin5,82 mg
- Protein9,93 g
- Riboflavin0,51 mg
- Tiamin0,40 mg
- Vatten384,25 g
- Vitamin B120,14 µg
- Vitamin B60,81 mg
- Vitamin C126,39 mg
- Vitamin D0,05 µg
- Vitamin E4,12 mg
- Zink2,15 mg