Spenatpinnar med krämig potatissallad

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1. Dela potatisen i lagom stora bitar och koka.

  2. 2. Lägg ärter och broccoli på ett bleck. Ställ in blecket ett par minuter i ugnen så att grönsakerna tinar.

  3. 3. Blanda potatis med gräddfil, ärter, broccoli, purjolök, kapris och citronsaft. Krydda med salt och peppar.

  4. 4. Lägg Spenatpinnarna på ett bleck och tillaga enligt anvisning på förpackningen.

  5. Tips!

  6. Servera med en krispig grönsallad till.

  7. Spröda lakto-vegetariska Spenatpinnar fyllda med krämig spenat. Ett utmärkt sätt att få barnen att äta mer grönsaker. Passar jättebra att servera till lunch i skolan.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    293,90 kcal
  • Energi (kJ)
    1229,48 kJ
  • Fett
    8,25 g
  • Enkelomättade fettsyror
    1,78 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,60 g
  • Mättade fettsyror
    4,83 g
  • Fiber
    8,50 g
  • Järn
    3,88 mg
  • Kalcium
    213,64 mg
  • Kalium
    1688,57 mg
  • Kolesterol
    21,06 mg
  • Kolhydrat
    40,44 g
  • Disackarider
    3,92 g
  • Monosackarider
    3,04 g
  • Sackaros
    1,88 g
  • Magnesium
    156,65 mg
  • Natrium
    41,75 mg
  • Niacin
    5,82 mg
  • Protein
    9,93 g
  • Riboflavin
    0,51 mg
  • Tiamin
    0,40 mg
  • Vatten
    384,25 g
  • Vitamin B12
    0,14 µg
  • Vitamin B6
    0,81 mg
  • Vitamin C
    126,39 mg
  • Vitamin D
    0,05 µg
  • Vitamin E
    4,12 mg
  • Zink
    2,15 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning