Spenat- och broccolisoppa med linsröra

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • 450 g
  • 450 g
  • Grönsaksbuljong, färdig
    1 liter
  • Salt och peppar
  • Vispgrädde
    5 dl
  • Spenat, färsk
    100 g
  • Linsröra
  • Linser, röda, kokta
    300 g
  • Persilja, hackad
    10 g
  • Citrinjuice
    3 msk
  • Creme Fraiche
    120 g
  • Salt och peppar

TILLAGNING

  1. Soppa 

  2. 1. Koka upp Spenatpuré, Broccolipuré, grönsaksbuljong och vispgrädde. Låt sjuda 5 minuter.

  3. 2. Tillsätt Broccolibuketter och spenat. Låt sjuda ytterligare 3 minuter.  

  4. Linsröra

  5. 1. Blanda kokta linser och crème fraîche, citronsaft och hackad persilja.

  6. 2. Smaka av med salt och peppar.

  7. Servera soppan med en klick linsröra.

  8. Tips!

  9. Önskar du en slät soppa? Efter att broccolibuketterna och den färska spenaten fått sjuda i soppan, avslutad med att mixa soppan fint.

  10. En smakrik soppa med texturer från både linsröra och broccolibuketter. Denna soppa lagad på vår spenatpuré och ekologiska broccolipuré funkar minst lika bra till vardags som till helgen.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    288,56 kcal
  • Energi (kJ)
    1207,34 kJ
  • Fett
    24,03 g
  • Enkelomättade fettsyror
    5,90 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,95 g
  • Mättade fettsyror
    15,09 g
  • Fiber
    5,16 g
  • Järn
    2,46 mg
  • Kalcium
    125,83 mg
  • Kalium
    643,47 mg
  • Kolesterol
    66,23 mg
  • Kolhydrat
    8,53 g
  • Disackarider
    1,98 g
  • Monosackarider
    1,21 g
  • Sackaros
    0,37 g
  • Magnesium
    74,31 mg
  • Natrium
    400,87 mg
  • Niacin
    1,74 mg
  • Protein
    7,76 g
  • Riboflavin
    0,29 mg
  • Tiamin
    0,24 mg
  • Vatten
    269,37 g
  • Vitamin B12
    0,19 µg
  • Vitamin B6
    0,28 mg
  • Vitamin C
    73,33 mg
  • Vitamin D
    0,06 µg
  • Vitamin E
    3,16 mg
  • Zink
    1,41 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet