Spenat- och broccolisoppa med linsröra
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- 450 g
- 450 g
- Grönsaksbuljong, färdig1 liter
- Salt och peppar
- Vispgrädde5 dl
- Spenat, färsk100 g
- Linsröra
- Linser, röda, kokta300 g
- Persilja, hackad10 g
- Citrinjuice3 msk
- Creme Fraiche120 g
- Salt och peppar
TILLAGNING
Soppa
1. Koka upp Spenatpuré, Broccolipuré, grönsaksbuljong och vispgrädde. Låt sjuda 5 minuter.
2. Tillsätt Broccolibuketter och spenat. Låt sjuda ytterligare 3 minuter.
Linsröra
1. Blanda kokta linser och crème fraîche, citronsaft och hackad persilja.
2. Smaka av med salt och peppar.
Servera soppan med en klick linsröra.
Tips!
Önskar du en slät soppa? Efter att broccolibuketterna och den färska spenaten fått sjuda i soppan, avslutad med att mixa soppan fint.
En smakrik soppa med texturer från både linsröra och broccolibuketter. Denna soppa lagad på vår spenatpuré och ekologiska broccolipuré funkar minst lika bra till vardags som till helgen.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)288,56 kcal
- Energi (kJ)1207,34 kJ
- Fett24,03 g
- Enkelomättade fettsyror5,90 g
- Fleromättade fettsyror0,95 g
- Mättade fettsyror15,09 g
- Fiber5,16 g
- Järn2,46 mg
- Kalcium125,83 mg
- Kalium643,47 mg
- Kolesterol66,23 mg
- Kolhydrat8,53 g
- Disackarider1,98 g
- Monosackarider1,21 g
- Sackaros0,37 g
- Magnesium74,31 mg
- Natrium400,87 mg
- Niacin1,74 mg
- Protein7,76 g
- Riboflavin0,29 mg
- Tiamin0,24 mg
- Vatten269,37 g
- Vitamin B120,19 µg
- Vitamin B60,28 mg
- Vitamin C73,33 mg
- Vitamin D0,06 µg
- Vitamin E3,16 mg
- Zink1,41 mg