Sommargrönsaker med gremolata
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Rivet skal från Citroner3 st
- Vitlöksklyftor, finhackade2 st
- Persilja30 g
- Örtkrutonger
TILLAGNING
1. Tillaga Sommargrönsaker enligt anvisning.
2. Mixa ihop finskuren persilja, rivet skal från citronerna och finhackad lök till en gremolata.
3. Häll över grönsakerna.
4. Strö örtkrutonger över blandningen.
Tips!
Toppa grönsaksblandningen med en extra fin olivolja.
Sommargrönsaker med gremolata är ett gott komplement till salladsbuffén. Den italienska kryddblandningen ger de söta grönsakerna en härlig frisk smak. Servera till lax eller torsk.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)45,06 kcal
- Energi (kJ)188,49 kJ
- Fett0,38 g
- Enkelomättade fettsyror0,02 g
- Fleromättade fettsyror0,19 g
- Mättade fettsyror0,08 g
- Fiber2,18 g
- Järn1 mg
- Kalcium59,94 mg
- Kalium164,10 mg
- Kolhydrat6,92 g
- Disackarider1,07 g
- Monosackarider0,56 g
- Sackaros1,07 g
- Magnesium15,90 mg
- Natrium27,24 mg
- Niacin0,63 mg
- Protein2,32 g
- Riboflavin0,10 mg
- Tiamin0,08 mg
- Vatten65,58 g
- Vitamin B60,08 mg
- Vitamin C22,05 mg
- Vitamin E0,26 mg
- Zink0,35 mg