Selleristick med ärthummus och dillkrutonger

Selleristick med ärthummus & krutonger

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1. Värm selleristick och grönsaksblandningen enligt anvisning på förpackningarna.

  2. 2. Vänd runt krutongerna med dillen och lite salt.

    Ärthummus
    1. Tina ärterna.

  3. 2. Mixa samtliga ingredienser till önskad konsistens.

  4. 3. Smaka av med salt och peppar och servera direkt.

    Vid servering vänd runt grönsaksblandningen med en färgglad mixsallad.

    Tips!

  5. Använd med fördel en citronolja.

  6. Vegansk rätt som med fördel kan lagas till många gäster. Krispiga selleristicks med grönsaksblandning med bönor och tomat. Passar utmärkt till lunchserveringen. 

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    366,49 kcal
  • Energi (kJ)
    1541,80 kJ
  • Fett
    19,79 g
  • Enkelomättade fettsyror
    0,49 g
  • Fleromättade fettsyror
    1,08 g
  • Mättade fettsyror
    1,65 g
  • Fiber
    13,44 g
  • Järn
    1,51 mg
  • Kalcium
    64,54 mg
  • Kalium
    380,20 mg
  • Kolhydrat
    35,29 g
  • Monosackarider
    0,01 g
  • Magnesium
    28,57 mg
  • Natrium
    0,10 mg
  • Niacin
    1,55 mg
  • Protein
    10,95 g
  • Riboflavin
    0,10 mg
  • Tiamin
    0,15 mg
  • Vatten
    0,18 g
  • Vitamin C
    17,59 mg
  • Zink
    0,61 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet