Selleristick med timjansdoftande linssallad och currydipp

Selleristick, linssallad och currydipp

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Linssallad
  • Gröna linser, kokta
    300 g
  • Röda linser, kokta
    300 g
  • Tomater, tärnade
    150 g
  • Lök gul
    150 g
  • Lök röd
    150 g
  • Dressing
  • Olivolja
    1 dl
  • Timjan
    2 g
  • Citronjuice, konc
    30 ml
  • Svartpeppar grovmald
  • Örtsalt
  • Kall sås
  • Yoghurt
    7 dl
  • Curry
    3 g
  • Honung
    30 g
  • Salt
  • Ris, okokt
    800 g
  • Vitpeppar

TILLAGNING

  1. Värm Selleristicks enligt anvisning på förpackning. 

    Linssallad
    1. Blanda ingredienserna till dressingen. Smaksätt med salt och peppar.

  2. 2. Blanda kokta linser, tomater och lök.

  3. 3. Häll över dressingen och rör om försiktigt. Låt stå kallt ett par timmar före servering.

    Currydipp
    1. Blanda ingredienserna.

  4. 2. Smaksätt med salt och vitpeppar.  

    Servera rätten tillsammans med ris.

    Tips!

  5. Stek med fördel selleristicksen i en panna med smör för fin färg och krispig yta.

  6. Få barnen att äta mer grönsaker med Findus Selleristicks. Söta, goda och krispiga. Enkla att tillaga till många. Perfekt alternativ till lunchserveringen. 

Näringsvärde per portion (400 g)

    Alla näringsvärden

    Produkter som inkluderas i receptet