Rödbetsbiff med bulgur & tzatziki
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Bulgur600 g
- Kranvatten1,20 liter
- Hackad persilja att strö över
- Tzatziki
- Vitlöksklyftor2,50 g
- Slanggurkor2 st
- Matlagningsyoghurt500 g
- Svartpeppar2 krm
- Salt2 tsk
- Pepparrot15 g
TILLAGNING
Pepparrotstzatziki
1. Riv gurkan grovt på rivjärn, krama ur vattnet.
2. Mät upp yoghurt och lägg i den urkramade gurkan. Pressa över vitlök.
3. Salta, peppra och blanda i pepparroten. Rör om väl och smaka av.
1. Koka bulgurn enligt anvisning på förpackningen.
2. Låt äppleklyftorna tina lite och skär ner dem i mindre bitar.
3. Blanda i äpple och sojabönor. Smaka av med salt och peppar.
4. Värm rödbetsbiffarna enligt anvisning på förpackningen.
Tips!
Servera gärna en grönsallad till.
Lakto-vegetarisk maträtt som passar utmärkt till lunchserveringen. Välj ett veganskt alternativ till matlagningsyoghurt och du kan servera en helt vegansk rätt.