Rödbetsbiff med bönotto & äppelcrème
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Äppelcrème fraiche med pepparrot
- Pepparrot, riven30 g
- Äppelmos120 g
- Lätt crème fraiche600 g
- Salt
- Bönotto
- Citronskal1,50 g
- Vitlöksklyftor8 g
- Grönsaksbuljong3 dl
- Lök gul300 g
- Blandade bönor, naturella konserverade1,50 kg
- Matolja50 ml
- Persilja20 g
- Parmesan, riven al. stark, lagrad,riven100 g
- Matlagningsvin2 dl
- Salt
- Peppar
TILLAGNING
Rödbetsbiff
1. Stek i panna med smör tills den har fått fin färg och 70°C centrumtemperatur har uppnåtts. Alternativt värm enligt anvisning på förpackning.Äppelcrème med pepparrot
1. Blanda lätt crème fraiche med äppelmos och pepparrot.2. Smaka av med salt
Bönotto
1. Fräs lök och vitlök i oljan.2. Häll på vinet och buljongen. Låt koka ner till ca hälften.
3. Tillsätt bönorna och låt puttra i ett par minuter.
4. Rör sedan ner ost, persilja och eventuellt citronskal. Smaka av med salt och peppar.
Tips!Vid servering, riv lite citron- och limeskal över rätten.
Förslag på rätter till en vegetarisk meny? Prova att laga denna lakto-vegetariska rätt med krispiga rödbetsbiffar och en krämig bönotto. Passar såväl till lunch som till middag.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)485,89 kcal
- Energi (kJ)2032,55 kJ
- Fett18,14 g
- Enkelomättade fettsyror7,25 g
- Fleromättade fettsyror3,35 g
- Mättade fettsyror5,80 g
- Fiber16,45 g
- Järn4,40 mg
- Kalcium418,77 mg
- Kalium947,83 mg
- Kolesterol70,97 mg
- Kolhydrat46,30 g
- Disackarider6,35 g
- Monosackarider6,36 g
- Sackaros3,65 g
- Magnesium89,36 mg
- Natrium1241,96 mg
- Niacin2,02 mg
- Protein26,03 g
- Riboflavin0,35 mg
- Tiamin0,28 mg
- Vatten310,83 g
- Vitamin B120,61 µg
- Vitamin B60,43 mg
- Vitamin C19,05 mg
- Vitamin D0,41 µg
- Vitamin E3,69 mg
- Zink2,85 mg