Rödbetor med valnötskrisp och grönkålskräm
Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Kummin hel2,50 tsk
- Apelsin2,50 st
- Smör75 g
- Salt2,50 tsk
- Valnötskrisp
- Honung0,50 dl
- Valnötter2,50 dl
- Svartpeppar1 tsk
- Grönkål och pepparrotskräm
- Färsk grönkål250 g
- Pepparot, riven2 msk
- Salt1 tsk
- Timjan, färsk30 g
- Crème fraiche2 dl
- Majonnäs2 msk
TILLAGNING
1. Sätt ugnen på 200°C.
Tips!
Garnera med färsk timjan.
Ugnsrostade rödbetor är aldrig fel att servera på salladsbuffén eller som en sidorätt. Just dessa med grönkål- och pepparrotskräm passar utmärkt både på påskbuffén och julbuffén!
2. Lägg rödbetor på ett gastronorm bleck. Vänd rödbetor med kummin, rivet apelsinskal och apelsinsaft. Salta och peppra. Klicka på smör och sätt in i ugn i cirka 20 minuter.
3. Hacka valnötter grovt och rosta sedan i smör i en stekpanna.
4. Tillsätt honung.
5. Häll upp allt på ett bakplåtspapper och låt kallna. Strö valnötskrisp över de bakade rödbetorna.
Grönkål- och pepparrotskräm
1. Hacka grönkålen.
2. Riv pepparrot och blanda sen grönkål och pepparrot med övriga ingredienser.
3. Klicka över rödbetorna.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)336,76 kcal
- Energi (kJ)1408,76 kJ
- Fett20,58 g
- Enkelomättade fettsyror4,65 g
- Fleromättade fettsyror5,84 g
- Mättade fettsyror8,57 g
- Fiber6,78 g
- Järn1,10 mg
- Kalcium106,26 mg
- Kalium722,97 mg
- Kolesterol38,54 mg
- Kolhydrat29,75 g
- Disackarider19,08 g
- Monosackarider7,53 g
- Sackaros18,43 g
- Magnesium49,65 mg
- Natrium185,40 mg
- Niacin1,05 mg
- Protein5,14 g
- Riboflavin0,11 mg
- Tiamin0,09 mg
- Vatten220,04 g
- Vitamin B120,05 µg
- Vitamin B60,23 mg
- Vitamin C44,59 mg
- Vitamin D0,06 µg
- Vitamin E1,49 mg
- Zink1,16 mg