Raggmunk med rostad blomkål & lingonchutney
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Olivolja0,50 dl
- Blomkål1 kg
- Persilja20 g
- salt & peppar
- LINGONCHUTNEY
- Röd lök540 g
- Olja30 g
- Socker45 g
- Lingon, frysta300 g
- Salt1 tsk
- Ingefära, riven
- Vitvinsvinäger50 g
TILLAGNING
1. Tillaga raggmunkarna enligt anvisning på förpackningen.
Toppa rätten med hackad persilja.
Ekologisk raggmunk med rostad blomkål & lingonchutney, en lakto-ovo-vegetarisk rätt. Den svenska klassikerna raggmunk funkar bra på lunchmenyn då det är enkelt att laga till många gäster.
2. Sätt ugnen på 180˚C. Dela blomkål i mindre buketter och blanda med olja, salt och peppar.
3. Baka tills blomkålen fått fin färg, cirka 20-30 minuter. Ta ut ur ugnen och blanda med persilja.
Lingonchutney
1. Skala, dela och skiva rödlöken tunt.
2. Fräs i olja i några minuter.
3. Tillsätt socker, salt och fräs ytterligare några minuter.
4. Tillsätt lingon, ingefära och vinäger. Låt koka på svag värme utan lock i cirka 15- 20 minuter till en fast chuntey. Ställ kallt.
Tips!
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)332,66 kcal
- Energi (kJ)1391,74 kJ
- Fett14,48 g
- Enkelomättade fettsyror7,66 g
- Fleromättade fettsyror2,26 g
- Mättade fettsyror3,56 g
- Fiber5,41 g
- Järn1,25 mg
- Kalcium119,22 mg
- Kalium836,62 mg
- Kolesterol30 mg
- Kolhydrat39,93 g
- Disackarider8,66 g
- Monosackarider6,47 g
- Sackaros6,02 g
- Magnesium45,55 mg
- Natrium640,14 mg
- Niacin2,53 mg
- Protein7,88 g
- Riboflavin0,13 mg
- Tiamin0,27 mg
- Vatten251,97 g
- Vitamin B120,24 µg
- Vitamin B60,51 mg
- Vitamin C95,48 mg
- Vitamin D0,36 µg
- Vitamin E2,83 mg
- Zink1,02 mg