Raggmunk med rostad blomkål och lingonchutney

Raggmunk med rostad blomkål & lingonchutney

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1. Tillaga raggmunkarna enligt anvisning på förpackningen.

  2. Toppa rätten med hackad persilja.

  3. Ekologisk raggmunk med rostad blomkål & lingonchutney, en lakto-ovo-vegetarisk rätt. Den svenska klassikerna raggmunk funkar bra på lunchmenyn då det är enkelt att laga till många gäster.

  4. 2. Sätt ugnen på 180˚C. Dela blomkål i mindre buketter och blanda med olja, salt och peppar.

  5. 3. Baka tills blomkålen fått fin färg, cirka 20-30 minuter. Ta ut ur ugnen och blanda med persilja.

  6. Lingonchutney

  7. 1. Skala, dela och skiva rödlöken tunt.

  8. 2. Fräs i olja i några minuter.

  9. 3. Tillsätt socker, salt och fräs ytterligare några minuter.

  10. 4. Tillsätt lingon, ingefära och vinäger. Låt koka på svag värme utan lock i cirka 15- 20 minuter till en fast chuntey. Ställ kallt.

  11. Tips!

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    332,66 kcal
  • Energi (kJ)
    1391,74 kJ
  • Fett
    14,48 g
  • Enkelomättade fettsyror
    7,66 g
  • Fleromättade fettsyror
    2,26 g
  • Mättade fettsyror
    3,56 g
  • Fiber
    5,41 g
  • Järn
    1,25 mg
  • Kalcium
    119,22 mg
  • Kalium
    836,62 mg
  • Kolesterol
    30 mg
  • Kolhydrat
    39,93 g
  • Disackarider
    8,66 g
  • Monosackarider
    6,47 g
  • Sackaros
    6,02 g
  • Magnesium
    45,55 mg
  • Natrium
    640,14 mg
  • Niacin
    2,53 mg
  • Protein
    7,88 g
  • Riboflavin
    0,13 mg
  • Tiamin
    0,27 mg
  • Vatten
    251,97 g
  • Vitamin B12
    0,24 µg
  • Vitamin B6
    0,51 mg
  • Vitamin C
    95,48 mg
  • Vitamin D
    0,36 µg
  • Vitamin E
    2,83 mg
  • Zink
    1,02 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet