Raggmunk med rostad blomkål och lingonchutney

Raggmunk med rostad blomkål & lingonchutney

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1. Tillaga raggmunkarna enligt anvisning på förpackningen.

  2. Toppa rätten med hackad persilja.

  3. Ekologisk raggmunk med rostad blomkål & lingonchutney, en lakto-ovo-vegetarisk rätt. Den svenska klassikerna raggmunk funkar bra på lunchmenyn då det är enkelt att laga till många gäster.

  4. 2. Sätt ugnen på 180˚C. Dela blomkål i mindre buketter och blanda med olja, salt och peppar.

  5. 3. Baka tills blomkålen fått fin färg, cirka 20-30 minuter. Ta ut ur ugnen och blanda med persilja.

  6. Lingonchutney

  7. 1. Skala, dela och skiva rödlöken tunt.

  8. 2. Fräs i olja i några minuter.

  9. 3. Tillsätt socker, salt och fräs ytterligare några minuter.

  10. 4. Tillsätt lingon, ingefära och vinäger. Låt koka på svag värme utan lock i cirka 15- 20 minuter till en fast chuntey. Ställ kallt.

  11. Tips!

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    332,66 kcal
  • Energi (kJ)
    1391,74 kJ
  • Fett
    14,48 g
  • Enkelomättade fettsyror
    7,66 g
  • Fleromättade fettsyror
    2,26 g
  • Mättade fettsyror
    3,56 g
  • Fiber
    5,41 g
  • Järn
    1,25 mg
  • Kalcium
    119,22 mg
  • Kalium
    836,62 mg
  • Kolesterol
    30 mg
  • Kolhydrat
    39,93 g
  • Disackarider
    8,66 g
  • Monosackarider
    6,47 g
  • Sackaros
    6,02 g
  • Magnesium
    45,55 mg
  • Natrium
    640,14 mg
  • Niacin
    2,53 mg
  • Protein
    7,88 g
  • Riboflavin
    0,13 mg
  • Tiamin
    0,27 mg
  • Vatten
    251,97 g
  • Vitamin B12
    0,24 µg
  • Vitamin B6
    0,51 mg
  • Vitamin C
    95,48 mg
  • Vitamin D
    0,36 µg
  • Vitamin E
    2,83 mg
  • Zink
    1,02 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet