Quinoa- och sötpotatisbiffar med fetaost
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- 820 g
- Rödbetshummus
- vitlök, pressad25 g
- salt12 g
- tahini3 msk
- olivolja1,30 dl
- svartpeppar4 g
- Picklad gurka
- gurka900 g
- ättika100 g
- potatis2000 g
- rapsolja75 g
- Chili30 g
- Dill5 g
- fetaost1200 g
TILLAGNING
Skär potatis i klyftor och vänd runt i olja i ett bleck. Krydda med salt och tillaga i ugn på 200 grader i cirka 25 minuter.
Servera gärna en grönsallad till.
Spröda Quinoa- och sötpotatisbiffar är en bra källa till både vitamin A och fiber. Serveras med rödbetshummus, grillad feta och picklad gurka. En perfekt lunchrätt att ha på menyn!
Rödbetshummus
1. Värm upp rödbetor och låt svalna.
2. Lägg rödbetor i en mixer tillsammans med tahini, olivolja, vitlök samt salt och peppar. Mixa till en jämn hummus.
Picklad gurka
1. Rör samman en 1-2-3 lag.
2. Lägg i tunna skivor av gurka, chili och dill.
Lägg fetaosten i ett bleck och grilla i ugnen på 200 grader tills den fått en fin gyllenbrun färg. Tillaga Quinoa- och sötpotatisbiffarna i ugnen enligt anvisning på förpackningen.
Tips!
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)838,84 kcal
- Energi (kJ)3508,82 kJ
- Fett50,86 g
- Enkelomättade fettsyror20,94 g
- Fleromättade fettsyror5,15 g
- Mättade fettsyror21,90 g
- Fiber8,85 g
- Järn2,81 mg
- Kalcium831,73 mg
- Kalium1544,97 mg
- Kolesterol106,80 mg
- Kolhydrat63,13 g
- Disackarider10,64 g
- Monosackarider3,19 g
- Sackaros10,04 g
- Magnesium117,46 mg
- Natrium1909,09 mg
- Niacin6,97 mg
- Protein28,62 g
- Riboflavin0,36 mg
- Tiamin0,26 mg
- Vatten455,05 g
- Vitamin B121,56 µg
- Vitamin B60,98 mg
- Vitamin C82,02 mg
- Vitamin D0,20 µg
- Vitamin E5,36 mg
- Zink4,86 mg