Quinoa- och sötpotatisbiffar med betor, örtolja och pumpafrön

Quinoa- och sötpotatisbiffar med betor

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1. Tillaga Quinoa- och sötpotatisbiffarna enligt anvisning på förpackningen.

  2. 2. Lägg rödbetor i ett bleck och vänd runt i honung, salt och olja.

  3. 3. Smula över chèvre och tillaga betorna i ugnen på 180 grader i cirka 30 minuter.

  4. 4. Toppa gärna betorna med lite extra honung efter tillagningen.

  5. Tips!

  6. Servera gärna en god örtolja och rostade pumpafrön till.

  7. Smakrik lakto-vegetarisk rätt som passar såväl till lunchmenyn som till kvällsmenyn. Spröd Quinoa- och sötpotatisbiffar med ugnsrostade betor med getost och pumpafrön.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    230,79 kcal
  • Energi (kJ)
    965,57 kJ
  • Fett
    10,65 g
  • Enkelomättade fettsyror
    3,32 g
  • Fleromättade fettsyror
    1,28 g
  • Mättade fettsyror
    5 g
  • Fiber
    5,64 g
  • Järn
    1,24 mg
  • Kalcium
    105,43 mg
  • Kalium
    521,66 mg
  • Kolesterol
    59,26 mg
  • Kolhydrat
    21,59 g
  • Disackarider
    8,57 g
  • Monosackarider
    4,08 g
  • Sackaros
    8,31 g
  • Magnesium
    34,24 mg
  • Natrium
    805,90 mg
  • Niacin
    1,05 mg
  • Protein
    9,38 g
  • Riboflavin
    0,18 mg
  • Tiamin
    0,07 mg
  • Vatten
    144,53 g
  • Vitamin B12
    0,23 µg
  • Vitamin B6
    0,25 mg
  • Vitamin C
    6,67 mg
  • Vitamin D
    0,27 µg
  • Vitamin E
    1,76 mg
  • Zink
    1,14 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet