Patata tortilla och het sås

Patata Tortilla & het sås

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Ägg
    25 st
  • Salt
  • Mjölk
    0,50 liter
  • Peppar
  • Tomatkross
    600 g
  • Vitlök, klyfta
    16 g
  • Honung
    45 g
  • Balsamico vinaigrette
    0,05 liter
  • Sambal oelek
    15 g
  • Salt
  • Peppar
  • Riven ost
    100 g

TILLAGNING

  1. Tortilla:
    Stek grönsakspytten lätt i lite smör alt. kör på bleck i ugn. Vispa ägg och mjölk, smaka av med salt och peppar. Slå över grönsakspytten och grädda till fin färg 200°C och lagom fasthet.

    Tomatsås:
    Stek vitlöken och sambal mjuk i lite olja, häll på tomatkross, honung och balsamico. Låt sjuda ca 30 minuter, smaka av med salt och peppar.

    Tips:
    Strö gärna lite god ost för fin färg och smak vid gräddning av tortillan.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    396,89 kcal
  • Energi (kJ)
    1661,13 kJ
  • Fett
    20,33 g
  • Enkelomättade fettsyror
    7,08 g
  • Fleromättade fettsyror
    2,94 g
  • Mättade fettsyror
    6,99 g
  • Fiber
    7,03 g
  • Järn
    5,21 mg
  • Kalcium
    330,47 mg
  • Kalium
    1105,41 mg
  • Kolesterol
    523,20 mg
  • Kolhydrat
    23,65 g
  • Disackarider
    6,78 g
  • Monosackarider
    6,88 g
  • Sackaros
    4,18 g
  • Magnesium
    94,62 mg
  • Natrium
    393,93 mg
  • Niacin
    2,40 mg
  • Protein
    26,52 g
  • Riboflavin
    0,97 mg
  • Tiamin
    0,45 mg
  • Vatten
    450,79 g
  • Vitamin B12
    2,65 µg
  • Vitamin B6
    0,51 mg
  • Vitamin C
    30,12 mg
  • Vitamin D
    2,68 µg
  • Vitamin E
    10,19 mg
  • Zink
    3,64 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet