INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Pasta800 g
- 200 g
- Paprika röd/grön200 g
- Purjolök, finskuren100 g
- Isbergsallad300 g
- Persilja10 g
- Lättmajonäs200 g
- Filmjölk 3%4 dl
- Honung20 g
- Senap Svensk70 g
- Senap Fransk30 g
- Svartpeppar, mald
- Salt
TILLAGNING
1. Rör ut majonnäsen med filmjölk till en slät crème. Smaksätt med senap, honung, salt och peppar. Låt gärna crèmen stå och dra minst en timme före servering.
2. Tina de frusna grönsakerna.
3. Koka pasta och kyl ner.
3. Tillaga Mini Falafel alternativt låt tina till rumstempurerat.
4. Blanda pastan med bouletter, grönsaker och persilja.
Tips!
Perfekt lunch att ha med på skolutflykten.
Med Mini falafel är valmöjligheterna många. De är ready to eat vilket betyder att det går bra att endast tina och servera. Addera ris, pasta, grönsaker eller sallad. Allt passar till mini falafel!
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)523,38 kcal
- Energi (kJ)2189,73 kJ
- Fett19,20 g
- Enkelomättade fettsyror3,93 g
- Fleromättade fettsyror10,81 g
- Mättade fettsyror2,52 g
- Fiber4,81 g
- Järn2,12 mg
- Kalcium145,25 mg
- Kalium494,46 mg
- Kolesterol28,20 mg
- Kolhydrat70,17 g
- Disackarider3,56 g
- Monosackarider3,83 g
- Sackaros1,88 g
- Magnesium78,47 mg
- Natrium96,19 mg
- Niacin2,46 mg
- Protein14,59 g
- Riboflavin0,20 mg
- Tiamin0,23 mg
- Vatten143,41 g
- Vitamin B120,31 µg
- Vitamin B60,24 mg
- Vitamin C43,59 mg
- Vitamin D0,01 µg
- Vitamin E2,63 mg
- Zink1,60 mg