Pasta med broccolisås & grönsakspinnar
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Broccolisås
- vitlök, pressad30 g
- gul lök200 g
- matlagningsgrädde5 dl
- svartpeppar7 g
- vatten2 g
- grönsaksfond2 msk
- pasta1250 g
- Tomatsallad
- cocktailtomater750 g
- rödlök250 g
- oliver100 g
- vitvinsvinäger50 g
- olivolja40 g
TILLAGNING
1. Fräs lök och vitlök.
2. Addera broccoli, ärter, grädde, vatten, buljong, salt och peppar. Låt koka upp.
3. Mixa sedan såsen slät.
4. Koka pasta enligt anvisningar.
5. Tillaga Grönsakspinnarna enligt anvisning på förpackningen.
6. Dela tomater och blanda med rödlök, oliver, olja och balsamico.
7. Blanda pasta med broccolisåsen och servera med grönsakspinnar och tomatsallad.
Tips!
Ringla lite olivolja över rätten innan servering.
God pastarätt med spröda Grönsakspinnar gjorda på majs, ärter och morot. Ett utmärkt sätt att få barnen att äta mer grönsaker. Och smidigt att laga till många elever!
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)804,08 kcal
- Energi (kJ)3365,02 kJ
- Fett20,28 g
- Enkelomättade fettsyror8,16 g
- Fleromättade fettsyror2,49 g
- Mättade fettsyror6,99 g
- Fiber14,83 g
- Järn3,18 mg
- Kalcium202,27 mg
- Kalium1013,60 mg
- Kolesterol66,16 mg
- Kolhydrat117,93 g
- Disackarider4,08 g
- Monosackarider5,36 g
- Sackaros1,92 g
- Magnesium111,28 mg
- Natrium722,27 mg
- Niacin3,76 mg
- Protein28,89 g
- Riboflavin0,26 mg
- Tiamin0,28 mg
- Vatten307,29 g
- Vitamin B120,46 µg
- Vitamin B60,51 mg
- Vitamin C53,39 mg
- Vitamin D0,29 µg
- Vitamin E5,34 mg
- Zink2,50 mg