Paj med grönkål

Paj med grönkål

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1. Fräs hackad lök och vitlök i smör. Tillsätt grönkålen och smaksätt med salt och peppar

  2. 2. Vispa ihop ägg, mjölk och grädde. Lägg grönkålsblandningen i pajskalet och häll på äggstanningen.

  3. 3. Toppa med hackade nötter och ost.

  4. 4. Sätt i ugn på 180°C i cirka 25- 30 minuter.

  5. Tips!

  6. Ersätt nötter med rostade solrosfrön för att kunna erbjuda pajen till nötallergiker. 

  7. Paj går att variera i oändlighet och fylla med ingredienser efter gästernas tycke och smak. Med Findus pajskal är dessutom halva jobbet gjort. Färdigt att fylla med goda fyllningar!

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    710,76 kcal
  • Energi (kJ)
    2973,94 kJ
  • Fett
    53,91 g
  • Enkelomättade fettsyror
    15,24 g
  • Fleromättade fettsyror
    8,13 g
  • Mättade fettsyror
    26,67 g
  • Fiber
    3,44 g
  • Järn
    1,85 mg
  • Kalcium
    336,35 mg
  • Kalium
    535,47 mg
  • Kolesterol
    245,92 mg
  • Kolhydrat
    36,46 g
  • Disackarider
    4,53 g
  • Monosackarider
    1,33 g
  • Sackaros
    0,83 g
  • Magnesium
    55,75 mg
  • Natrium
    622,42 mg
  • Niacin
    2,11 mg
  • Protein
    19,51 g
  • Riboflavin
    0,48 mg
  • Tiamin
    0,27 mg
  • Vatten
    189,25 g
  • Vitamin B12
    1,28 µg
  • Vitamin B6
    0,28 mg
  • Vitamin C
    21,95 mg
  • Vitamin D
    1,86 µg
  • Vitamin E
    6,81 mg
  • Zink
    2,19 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet