Paj med grönkål
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Smör30 g
- Gul lök50 g
- Vitlök, klyfta0,50 st
- Ägg3 st
- Mjölk2 dl
- Grädde1 hg
- Riven ost60 g
- Salt och Peppar
- Valnötter1 dl
TILLAGNING
1. Fräs hackad lök och vitlök i smör. Tillsätt grönkålen och smaksätt med salt och peppar
2. Vispa ihop ägg, mjölk och grädde. Lägg grönkålsblandningen i pajskalet och häll på äggstanningen.
3. Toppa med hackade nötter och ost.
4. Sätt i ugn på 180°C i cirka 25- 30 minuter.
Tips!
Ersätt nötter med rostade solrosfrön för att kunna erbjuda pajen till nötallergiker.
Paj går att variera i oändlighet och fylla med ingredienser efter gästernas tycke och smak. Med Findus pajskal är dessutom halva jobbet gjort. Färdigt att fylla med goda fyllningar!
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)710,76 kcal
- Energi (kJ)2973,94 kJ
- Fett53,91 g
- Enkelomättade fettsyror15,24 g
- Fleromättade fettsyror8,13 g
- Mättade fettsyror26,67 g
- Fiber3,44 g
- Järn1,85 mg
- Kalcium336,35 mg
- Kalium535,47 mg
- Kolesterol245,92 mg
- Kolhydrat36,46 g
- Disackarider4,53 g
- Monosackarider1,33 g
- Sackaros0,83 g
- Magnesium55,75 mg
- Natrium622,42 mg
- Niacin2,11 mg
- Protein19,51 g
- Riboflavin0,48 mg
- Tiamin0,27 mg
- Vatten189,25 g
- Vitamin B121,28 µg
- Vitamin B60,28 mg
- Vitamin C21,95 mg
- Vitamin D1,86 µg
- Vitamin E6,81 mg
- Zink2,19 mg