Ostmacka med rabarberkompott
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Philadelphia, naturell400 g
- Cheddarost300 g
- Ädelost150 g
- Brieost150 g
- Pumpakärnor, rostade50 g
- Ruccolasallad
- Sockerärter
- Tomat, gul 1 klyfta10 st
- Rabarberkompott
- Rabarber500 g
- Socker1,50 dl
- Kanelstång1 st
- Kranvatten0,50 dl
- Ingefära, riven1 msk
- Färsk pressad juice av en citron
TILLAGNING
1. Dela tekakan på mitten, bre brödet på båda sidorna.
2. Lägg sallad, sockerärtor och tomatklyftan på bottenskivan.
3. Fördela ostarna ovanpå.
4. Lägg sedan på rabarberkompotten, pumpakärnorna och ärtskott. Och till sist, lägg på locket på toppen.
Rabarberkompott
1. Skär rabarber i 2 cm tjocka skivor.2. Lägg i en kastrull med socker, kanelstång, vatten, ingefära och citronjuice. Koka ihop till en kompott i ca 10-15 minuter.
3. Ta av från värmen och låt den svalna. Förvaras kallt.
Tips!
Kompott går att göra på mängder av frukt och bär. Anpassa efter tycke och smak.
Ostmacka funkar alltid på cafémenyn. Gjord på svensk tekaka, toppad med olika ostar och egengjord rabarberkompott. Perfekt som lättare lunch eller som mellanmål.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)615,99 kcal
- Energi (kJ)2577,55 kJ
- Fett34,21 g
- Enkelomättade fettsyror8,56 g
- Fleromättade fettsyror2,44 g
- Mättade fettsyror19,92 g
- Fiber5,93 g
- Järn1,67 mg
- Kalcium433,70 mg
- Kalium500,50 mg
- Kolesterol88,46 mg
- Kolhydrat50,53 g
- Disackarider15,12 g
- Monosackarider5,47 g
- Sackaros12,85 g
- Magnesium69,07 mg
- Natrium646,54 mg
- Niacin2,51 mg
- Protein23,85 g
- Riboflavin0,39 mg
- Tiamin0,23 mg
- Vatten198,86 g
- Vitamin B121,05 µg
- Vitamin B60,32 mg
- Vitamin C15,29 mg
- Vitamin D0,36 µg
- Vitamin E3,11 mg
- Zink3,22 mg