Morotsmedaljong med rotfruktssallad och tomat och vitlöksdipp
Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Morotsbiff FINDUS 960123751200 g
- Rotfruktsallad
- Gemelli, kokt800 g
- Kålrot robust FINDUS 54110300 g
- Palsternacka robust FINDUS 80203300 g
- Riven ost100 g
- Salladsblandning200 g
- Örtkryddor provencale FINDUS 321820 g
- Tomat/vitlök dipp
- Grekisk yoghurt150 g
- Pesto rosso50 g
- Vitlök10 g
- Salt
- Peppar
TILLAGNING
- Morotsmedaljonger:
Tillaga morotsmedaljongerna enlig anvisning på förpackningen.
Rotfruktssallad:
Rosta rotfrukterna i varmluft 180 grader ca 20 minuter. När den svalnat något blanda ihop med den kokta pastan, örtkryddorna och riven ost. Smaka av med salt och peppar.
Tomat/vitlöksdipp:
Blanda samman Yoghurt, pesto rosso och riven vitlök. Smaka av med lite salt och peppar.
Tips. Morotsmedaljongerna stekes med fördel i panna med lite smör för extra god smak och en gyllenbrun ton.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)635,35 kcal
- Energi (kJ)2656,18 kJ
- Fett26,13 g
- Mättade fettsyror5,70 g
- Fiber10,63 g
- Järn2,45 mg
- Kalcium150,71 mg
- Kalium496 mg
- Kolhydrat76,13 g
- Disackarider0,01 g
- Monosackarider0,03 g
- Sackaros0,01 g
- Magnesium72,25 mg
- Natrium684,22 mg
- Niacin2,38 mg
- Protein19,78 g
- Riboflavin0,13 mg
- Tiamin0,10 mg
- Vatten0,59 g
- Vitamin B120,16 µg
- Vitamin C12,91 mg
- Zink1,33 mg