Morotsmedaljong med rotfruktssallad och tomat och vitlöksdipp

Morotsmedaljong med rotfruktssallad och tomat och vitlöksdipp

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Morotsbiff FINDUS 96012375
    1200 g
  • Rotfruktsallad
  • Gemelli, kokt
    800 g
  • Kålrot robust FINDUS 54110
    300 g
  • Palsternacka robust FINDUS 80203
    300 g
  • Riven ost
    100 g
  • Salladsblandning
    200 g
  • Örtkryddor provencale FINDUS 3218
    20 g
  • Tomat/vitlök dipp
  • Grekisk yoghurt
    150 g
  • Pesto rosso
    50 g
  • Vitlök
    10 g
  • Salt
  • Peppar

TILLAGNING

  1. Morotsmedaljonger:
    Tillaga morotsmedaljongerna enlig anvisning på förpackningen.

    Rotfruktssallad:
    Rosta rotfrukterna i varmluft 180 grader ca 20 minuter. När den svalnat något blanda ihop med den kokta pastan, örtkryddorna och riven ost. Smaka av med salt och peppar.

    Tomat/vitlöksdipp:
    Blanda samman Yoghurt, pesto rosso och riven vitlök. Smaka av med lite salt och peppar.

    Tips. Morotsmedaljongerna stekes med fördel i panna med lite smör för extra god smak och en gyllenbrun ton.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    635,35 kcal
  • Energi (kJ)
    2656,18 kJ
  • Fett
    26,13 g
  • Mättade fettsyror
    5,70 g
  • Fiber
    10,63 g
  • Järn
    2,45 mg
  • Kalcium
    150,71 mg
  • Kalium
    496 mg
  • Kolhydrat
    76,13 g
  • Disackarider
    0,01 g
  • Monosackarider
    0,03 g
  • Sackaros
    0,01 g
  • Magnesium
    72,25 mg
  • Natrium
    684,22 mg
  • Niacin
    2,38 mg
  • Protein
    19,78 g
  • Riboflavin
    0,13 mg
  • Tiamin
    0,10 mg
  • Vatten
    0,59 g
  • Vitamin B12
    0,16 µg
  • Vitamin C
    12,91 mg
  • Zink
    1,33 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet