Morotsbiff, pastasallad och fetaostkeso
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Pasta okokt800 g
- Silverlök600 g
- Oliver200 g
- Fetaost200 g
- Romansallad300 g
- Gurka300 g
- Tomat300 g
- Blandade bönor500 g
- Olivolja0,50 dl
- Citron, pressad1 dl
- Rörsocker25 g
- Salt
- Örtkryddor20 g
- Keso 4%300 g
- Svartpeppar grovmald
TILLAGNING
1. Stek morotsbiff med fördel i smör för en krispig och vacker yta.
2. Koka pastan enligt anvisning, häll av och skölj i kallt vatten.3. Skär silverlöken i skivor och lägg den i isvatten minst 30 minuter.
4. Skär sallad, tomater och gurka grovt. Häll av och skölj bönorna. Vänd runt samtliga ingredienser i vinägretten tillsammans med pastan.
5. Hacka grovt ner fetaosten och blanda med keso och örtkryddorna. Smaka av med salt och peppar.
6. Toppa rätten med oliver, silverlöken och en klick fetaostkeso.
Tips!
Toppa gärna rätten med färska örter.Morotsbiffar med lite "bite" i från röda linser och sötpotatis. Perfekta att servera för att få mer grönt på tallriken. Kommer att uppskattas av både små och stora gäster.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)686,52 kcal
- Energi (kJ)2872,14 kJ
- Fett21,33 g
- Enkelomättade fettsyror9,48 g
- Fleromättade fettsyror2,86 g
- Mättade fettsyror6,53 g
- Fiber13,69 g
- Järn3,96 mg
- Kalcium333,21 mg
- Kalium1000,86 mg
- Kolesterol74,69 mg
- Kolhydrat86,87 g
- Disackarider5,64 g
- Monosackarider4,63 g
- Sackaros4,92 g
- Magnesium105,01 mg
- Natrium1281,84 mg
- Niacin3,22 mg
- Protein29,21 g
- Riboflavin0,30 mg
- Tiamin0,26 mg
- Vatten320,59 g
- Vitamin B120,69 µg
- Vitamin B60,53 mg
- Vitamin C19,83 mg
- Vitamin D0,37 µg
- Vitamin E5,46 mg
- Zink3,07 mg