Monstersallad med Vegobullar
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Linser400 g
- 120 g
- Röd lök finhackad150 g
- Rapsolja55 g
- Vitvinsvinäger100 g
- Persilja10 g
- Chili7 g
- Salt6 g
- Svartpeppar4 g
- Färskost naturell100 g
- Kärnfria svarta oliver40 g
- Zucchini350 g
TILLAGNING
1. Koka linser enligt anvisningar.
Veganska Vegobullar är ett bra alternativ för en vegetarisk och klimatsmart kost. Testa att servera Vegobullar i sallader. Genom att addera linser i salladen blir rätten matigare och godare.
2. Koka upp broccoli, ärter och majs.
3. Blanda grönsakerna med linserna.
4. Rör ihop vinägretten och rör ner i lins- och grönsakssalladen.
5. Värm Vegobullarna i ugnen enligt anvisning på förpackningen.
6. Spritsa på två små klickar färskost på varje bulle och tryck i en halv oliv som ögon.
7. Skär skivor av zucchini och skär ut ögon och mun.
Tips!
Dekorera salladen med zucchinimonsterna för en riktigt läskig Halloween-rätt!
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)380,95 kcal
- Energi (kJ)1594,19 kJ
- Fett15,08 g
- Enkelomättade fettsyror4,49 g
- Fleromättade fettsyror2,01 g
- Mättade fettsyror2,54 g
- Fiber8,60 g
- Järn3,38 mg
- Kalcium70,63 mg
- Kalium539,07 mg
- Kolesterol8,49 mg
- Kolhydrat28,51 g
- Disackarider2,15 g
- Monosackarider2,08 g
- Sackaros1,85 g
- Magnesium55,07 mg
- Natrium313,99 mg
- Niacin1,54 mg
- Protein28,31 g
- Riboflavin0,15 mg
- Tiamin0,24 mg
- Vatten110,95 g
- Vitamin B120,02 µg
- Vitamin B60,38 mg
- Vitamin C31,93 mg
- Vitamin D0,01 µg
- Vitamin E2,48 mg
- Zink1,77 mg