Mini falafel i pitabröd med mild dressing

Mini Falafel i pitabröd med dressing

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Pitabröd
    700 g
  • Salladsmix
    400 g
  • Tomat
    150 g
  • Gurka
    100 g
  • Turkisk yoghurt
    1,50 dl
  • Majonnäs
    0,50 dl
  • Rödlök
    200 g
  • Lökpulver
    2 g
  • Salt
    4 g
  • Peppar
    4 g

TILLAGNING

  1. 1. Tillaga Mini Falafel enligt anvisningar på förpackning.

  2. 2. Skölj mixsallad, tomat och gurka.

  3. 3. Skiva gurka, tomat och rödlök i tunna skivor.

  4. 4. Värm pitabröd i ugn enligt anvisning.

  5. 5. Fyll brödet med falafel, sallad, gurka, tomat, rödlök. Avsluta med dressing på toppen.

    Falafeldressing

  6. 1. Blanda yoghurt, majonnäs, lökpulver, salt och peppar.

  7. 2. Häll över i en dressingflaska.

    Tips!
    Det går lika bra att använda Findus Falafel. 

    Findus Mini Falafel som både är vegansk och går att äta direkt när de är tinade. Hur bra? Byt ut den turkiska yoghurten och majonnäsen till veganska alternativ för en vegansk rätt.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    489,61 kcal
  • Energi (kJ)
    2048,57 kJ
  • Fett
    18,09 g
  • Enkelomättade fettsyror
    6,46 g
  • Fleromättade fettsyror
    5,36 g
  • Mättade fettsyror
    2,71 g
  • Fiber
    10,95 g
  • Järn
    3,12 mg
  • Kalcium
    147,45 mg
  • Kalium
    606,31 mg
  • Kolesterol
    7,28 mg
  • Kolhydrat
    61,19 g
  • Disackarider
    3,68 g
  • Monosackarider
    3,76 g
  • Sackaros
    1,37 g
  • Magnesium
    68,65 mg
  • Natrium
    967,36 mg
  • Niacin
    2,41 mg
  • Protein
    14,80 g
  • Riboflavin
    0,17 mg
  • Tiamin
    0,36 mg
  • Vatten
    166,41 g
  • Vitamin B12
    0,18 µg
  • Vitamin B6
    0,50 mg
  • Vitamin C
    8,27 mg
  • Vitamin E
    3,09 mg
  • Zink
    1,66 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet