Linssallad med Mini Falafel & tahinisås

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • gurka
    500 g
  • tomat
    600 g
  • gröna linser
    600 g
  • blomkål
    600 g
  • rödlök
    450 g
  • salladsmix
    400 g
  • tahini
    6 msk
  • Dill
    12 g
  • citronsaft
    3 msk
  • vitlök, pressad
    20 g
  • Persilja
    8 g
  • pumpafrön
    62 g

TILLAGNING

  1. 1. Koka linserna enligt anvisningar i buljong.

  2. 2. Tillaga Mini Falafel enligt anvisning på förpackningen.

  3. 3. Rör ihop tahini med citron, vitlök, örter och vatten. Smaka av.

  4. 4. Hacka grönsakerna och blanda sedan de kokta linserna.

  5. 5. Lägg mixsallad i en skål och toppa sedan med linser och Mini Falafel. Ringla över dressing och strö över pumpafrön.

  6. Tips!

  7. Det går även bra att använda solrosfrön.

  8. Green Cuisine Mini Falafel är ready to eat, vilket betyder att de endast behöver tina innan servering. Det möjliggör tid i köket så att fokus kan läggas på annat, som en smarrig tahinisås!

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    619,24 kcal
  • Energi (kJ)
    2590,81 kJ
  • Fett
    20,36 g
  • Enkelomättade fettsyror
    8,01 g
  • Fleromättade fettsyror
    5,96 g
  • Mättade fettsyror
    3,21 g
  • Fiber
    20,52 g
  • Järn
    9,20 mg
  • Kalcium
    266,90 mg
  • Kalium
    1511,66 mg
  • Kolhydrat
    69,09 g
  • Disackarider
    4,18 g
  • Monosackarider
    6,66 g
  • Sackaros
    3,84 g
  • Magnesium
    174,84 mg
  • Natrium
    633,59 mg
  • Niacin
    3,35 mg
  • Protein
    29,34 g
  • Riboflavin
    0,30 mg
  • Tiamin
    0,59 mg
  • Vatten
    306,40 g
  • Vitamin B6
    1,05 mg
  • Vitamin C
    72,09 mg
  • Vitamin E
    5,10 mg
  • Zink
    4,40 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet