Linssallad med Mini Falafel & tahinisås
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- gurka500 g
- tomat600 g
- gröna linser600 g
- blomkål600 g
- rödlök450 g
- salladsmix400 g
- tahini6 msk
- Dill12 g
- citronsaft3 msk
- vitlök, pressad20 g
- Persilja8 g
- pumpafrön62 g
TILLAGNING
1. Koka linserna enligt anvisningar i buljong.
2. Tillaga Mini Falafel enligt anvisning på förpackningen.
3. Rör ihop tahini med citron, vitlök, örter och vatten. Smaka av.
4. Hacka grönsakerna och blanda sedan de kokta linserna.
5. Lägg mixsallad i en skål och toppa sedan med linser och Mini Falafel. Ringla över dressing och strö över pumpafrön.
Tips!
Det går även bra att använda solrosfrön.
Green Cuisine Mini Falafel är ready to eat, vilket betyder att de endast behöver tina innan servering. Det möjliggör tid i köket så att fokus kan läggas på annat, som en smarrig tahinisås!
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)619,24 kcal
- Energi (kJ)2590,81 kJ
- Fett20,36 g
- Enkelomättade fettsyror8,01 g
- Fleromättade fettsyror5,96 g
- Mättade fettsyror3,21 g
- Fiber20,52 g
- Järn9,20 mg
- Kalcium266,90 mg
- Kalium1511,66 mg
- Kolhydrat69,09 g
- Disackarider4,18 g
- Monosackarider6,66 g
- Sackaros3,84 g
- Magnesium174,84 mg
- Natrium633,59 mg
- Niacin3,35 mg
- Protein29,34 g
- Riboflavin0,30 mg
- Tiamin0,59 mg
- Vatten306,40 g
- Vitamin B61,05 mg
- Vitamin C72,09 mg
- Vitamin E5,10 mg
- Zink4,40 mg