Italiensk vegetarisk lasagne med Veggie färs

Lasagne med Veggie färs & zucchini

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Röd sås
  • Zucchini
    350 g
  • Morötter
    250 g
  • Gul lök
    300 g
  • Vitlöksklyftor
    2 st
  • Chili
    0,50 st
  • Krossade tomater
    600 g
  • Olja
    1 msk
  • Matlagningsgrädde
    200 g
  • Svartpeppar
    2 tsk
  • Salt
    2 tsk
  • Fyllning
  • Fetaost
    250 g
  • Riven ost
    100 g
  • Lasagneplattor okokta
    360 g

TILLAGNING

  1. 1. Skala morötterna. Riv zucchini och morötterna.

  2. 2. Hacka vitlök, chili och lök fint. Fräs tillsammans med Veggie färsen några minuter i olja.

  3. 3. Addera resten av ingredienserna till den röda såsen och låt puttra i cirka 10 minuter. Smaka av med salt och grovmalen svartpeppar.

    4. Varva sedan sås, plattor och fyllning i en ugnsform och strö över riven ost på toppen.

    5. Grädda i ugnen på 225°C i cirka 25 minuter.

    Tips!

  4. Servera lasagnen med en god grönsallad.

  5. Lasagne, vem gillar inte det? Perfekt att servera till många gäster, såväl barn som vuxna. Gör den på sojabaserad Veggie färs så kan fler njuta av denna lakto-vegetariska rätt!

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    434,43 kcal
  • Energi (kJ)
    1817,65 kJ
  • Fett
    17,67 g
  • Enkelomättade fettsyror
    4,67 g
  • Fleromättade fettsyror
    2,60 g
  • Mättade fettsyror
    8,49 g
  • Fiber
    8,05 g
  • Järn
    3,97 mg
  • Kalcium
    403,32 mg
  • Kalium
    859,18 mg
  • Kolesterol
    38,95 mg
  • Kolhydrat
    41,10 g
  • Disackarider
    2,43 g
  • Monosackarider
    5,50 g
  • Sackaros
    1,49 g
  • Magnesium
    143,68 mg
  • Natrium
    982,68 mg
  • Niacin
    3,14 mg
  • Protein
    23,57 g
  • Riboflavin
    0,42 mg
  • Tiamin
    0,43 mg
  • Vatten
    249,69 g
  • Vitamin B12
    0,58 µg
  • Vitamin B6
    0,56 mg
  • Vitamin C
    45,55 mg
  • Vitamin D
    0,07 µg
  • Vitamin E
    4,91 mg
  • Zink
    3,24 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet