Lasagne med Veggie färs & zucchini
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Röd sås
- Zucchini350 g
- Morötter250 g
- Gul lök300 g
- Vitlöksklyftor2 st
- Chili0,50 st
- Krossade tomater600 g
- Olja1 msk
- Matlagningsgrädde200 g
- Svartpeppar2 tsk
- Salt2 tsk
- Fyllning
- Fetaost250 g
- Riven ost100 g
- Lasagneplattor okokta360 g
TILLAGNING
1. Skala morötterna. Riv zucchini och morötterna.
2. Hacka vitlök, chili och lök fint. Fräs tillsammans med Veggie färsen några minuter i olja.
3. Addera resten av ingredienserna till den röda såsen och låt puttra i cirka 10 minuter. Smaka av med salt och grovmalen svartpeppar.
4. Varva sedan sås, plattor och fyllning i en ugnsform och strö över riven ost på toppen.
5. Grädda i ugnen på 225°C i cirka 25 minuter.
Tips!Servera lasagnen med en god grönsallad.
Lasagne, vem gillar inte det? Perfekt att servera till många gäster, såväl barn som vuxna. Gör den på sojabaserad Veggie färs så kan fler njuta av denna lakto-vegetariska rätt!
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)434,43 kcal
- Energi (kJ)1817,65 kJ
- Fett17,67 g
- Enkelomättade fettsyror4,67 g
- Fleromättade fettsyror2,60 g
- Mättade fettsyror8,49 g
- Fiber8,05 g
- Järn3,97 mg
- Kalcium403,32 mg
- Kalium859,18 mg
- Kolesterol38,95 mg
- Kolhydrat41,10 g
- Disackarider2,43 g
- Monosackarider5,50 g
- Sackaros1,49 g
- Magnesium143,68 mg
- Natrium982,68 mg
- Niacin3,14 mg
- Protein23,57 g
- Riboflavin0,42 mg
- Tiamin0,43 mg
- Vatten249,69 g
- Vitamin B120,58 µg
- Vitamin B60,56 mg
- Vitamin C45,55 mg
- Vitamin D0,07 µg
- Vitamin E4,91 mg
- Zink3,24 mg