Lasagne med Veggie färs och spenat
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Fetaost200 g
- Gratäng ost300 g
- Matlagningsgrädde1 liter
- Krossad tomat500 g
- Gul lök2 st
- Vitlök, klyftor4 st
- Smör
- Lasagneplattor900 g
- Svartpeppar malen
TILLAGNING
1. Stek Veggie färs i smör tillsammans med hackad lök och vitlök. Häll i den krossade tomaten och låt sjuda ca 5 min. Smaka av med salt och svartpeppar.
2. Smula ner hälften av fetaosten tillsammans med avrunnen spenat. Smaka av med salt och svartpeppar.
3. Värm grädden och håll i osten så att den smälter.
4. Varva Veggie färsblandningen med spenat, fetaost och lasagneplattor. Avsluta med sista ostsåsen och smula sen över resterande fetaost.
5. Grädda i ugn på 200 grader i cirka 25-30 minuter tills lasagnen fått fin färg.
Tips!
Servera gärna en god grönsallad till.
Lakto-ovo-vegetarisk lasagne så att fler gäster kan få njuta av denna klassiska rätt. Gjord på vegansk Veggie färs, spenat och fetaost. En twist på en passande lunchmenyrätt!