Krispig bönsallad
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Isbergs-/grönsallad, riven200 g
- Rostad lök50 g
- Brödkrutonger50 g
- Crème fraiche80 g
- Svartpeppar
- Salt
TILLAGNING
1. Tillaga Grönsaksblandningen enligt anvisning på förpackningen.
2. Skölj sallad och blanda med grönsaksblandningen.
3. Toppa med rostad lök och krutonger.
4. Rör ut crème fraiche med lite vatten, salt och peppar. Ringla över dressingen strax före servering.
Tips!
Ersätt rostad lök med solrosfrö eller pumpafrö för nötigare karaktär. Det ger en krispig textur.
Förslag till salladsbuffén! En krispig bönsallad med sojabönor som toppas med krutonger och rostad lök. Passar att laga till många gäster och att servera till olika rätter.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)88,75 kcal
- Energi (kJ)371,30 kJ
- Fett5,04 g
- Enkelomättade fettsyror1,55 g
- Fleromättade fettsyror0,54 g
- Mättade fettsyror2,22 g
- Fiber2,03 g
- Järn0,85 mg
- Kalcium32,79 mg
- Kalium152,57 mg
- Kolesterol6,43 mg
- Kolhydrat7,55 g
- Disackarider1,24 g
- Monosackarider0,84 g
- Sackaros0,94 g
- Magnesium18,01 mg
- Natrium117,38 mg
- Niacin0,72 mg
- Protein2,36 g
- Riboflavin0,08 mg
- Tiamin0,07 mg
- Vatten70,28 g
- Vitamin B120,01 µg
- Vitamin B60,09 mg
- Vitamin C8,50 mg
- Vitamin D0,01 µg
- Vitamin E0,76 mg
- Zink0,34 mg