Kantarellpaj med västerbottensost
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Kesella, naturell200 g
- Kantareller4 dl
- Gul lök1 st
- Vispgrädde1 dl
- Ägg4 st
- Västerbottensost150 g
- Peppar
- Salt
TILLAGNING
1. Blanda kesella, grädde, ost och ägg. Krydda med salt och peppar och fördela i pajskalet.
2. Skär löken grovt och fräs i smör. Stek kantarellerna i smör.
3. Fördela lök och kantareller i pajskalet och grädda i ugn på 150 grader i 15 - 20 minuter.
Tips!
Addera gärna en grönsallad till.
Servera paj oftare på lunchserveringarna. Det går snabbt och enkelt att laga då halva jobbet redan är gjort med Findus pajskal. Fyll, grädda och servera!
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)725,39 kcal
- Energi (kJ)3035,12 kJ
- Fett53,56 g
- Enkelomättade fettsyror15,47 g
- Fleromättade fettsyror4,21 g
- Mättade fettsyror29,45 g
- Fiber2,37 g
- Järn1,77 mg
- Kalcium385,91 mg
- Kalium415,38 mg
- Kolesterol308,91 mg
- Kolhydrat32,18 g
- Disackarider3,07 g
- Monosackarider1,02 g
- Sackaros0,43 g
- Magnesium39,41 mg
- Natrium692,22 mg
- Niacin2,72 mg
- Protein28,67 g
- Riboflavin0,55 mg
- Tiamin0,21 mg
- Vatten175,10 g
- Vitamin B121,85 µg
- Vitamin B60,21 mg
- Vitamin C2,39 mg
- Vitamin D6,19 µg
- Vitamin E5,87 mg
- Zink2,78 mg