Jordärtskockssoppa med pepparrotstzatziki
Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Soppa
- Schalottenlök100 g
- Vitt vin200 g
- Smör25 g
- Salt
- Grädde5 dl
- Grönsaksbuljong, färdig5 dl
- peppar
- Pepparrotstzatsiki
- Persilja30 g
- Gurka200 g
- Creme Fraiche1 dl
- Salt
- Pepparrot30 g
- Peppar
- Bacon, tärnad100 g
TILLAGNING
Soppa
1. Finhacka löken. Sautera i smör tills den är mjuk och tillsätt sedan vinet, låt koka upp.2. Tillsätt övriga ingredienser och låt koka upp. Sjud i ca 10 min. Smaka av med salt och vitpeppar.
3. Red av med maizena till önskad tjocklek. Mixa soppan slät vid servering.
Pepparrotstzatziki
1. Vispa crème fraichen.2. Skala, kärna ur och riv gurkan.
3. Finstrimla persiljan och riv pepparroten.
4. Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.
Tips!
Servera soppan tillsammans med krutonger och stekt tärnad bacon.
Med Findus puréer går det snabbt och enkelt att laga goda och smakrika soppor. Välj bland många olika grönsakspuréer och addera ingredienser som passar efter tycke och smak.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)350,22 kcal
- Energi (kJ)1465,61 kJ
- Fett28,06 g
- Enkelomättade fettsyror7,60 g
- Fleromättade fettsyror0,96 g
- Mättade fettsyror17,32 g
- Fiber4,99 g
- Järn3,89 mg
- Kalcium97,82 mg
- Kalium753,67 mg
- Kolesterol76,74 mg
- Kolhydrat17,24 g
- Disackarider2 g
- Monosackarider4,43 g
- Sackaros0,45 g
- Magnesium28,74 mg
- Natrium280,32 mg
- Niacin2,08 mg
- Protein5,28 g
- Riboflavin0,16 mg
- Tiamin0,17 mg
- Vatten218,03 g
- Vitamin B120,28 µg
- Vitamin B60,17 mg
- Vitamin C23,52 mg
- Vitamin D0,12 µg
- Vitamin E1,04 mg
- Zink0,52 mg