Indisk Quornpaj

Indisk Veggie paj

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1. Lägg ner och tryck ut pajskalsplattor i ett gastrobleck.

  2. 2. Knäck äggen och vispa samman med gräddmjölken, smaka av med salt och peppar.

  3. 3. Fördela Veggie färs och romanescosymfoni i pajskalet, häll över äggstanningen.

  4. 4. Toppa med riven ost och grädda pajen på 225°C (öppet spjäll) i ca 30-40 minuter.

  5. Tips!

  6. Tänk på att anpassa tid och ugnstemperatur efter temperaturen på fyllningen. Vill du ha riktigt krispig botten går det bra att förgrädda pajskalen i gastroblecket 6-10 min på 200°C.

  7. En smakrik lakto-ovo-vegetarisk paj gjord på Veggie färs. Med sina indiska smaker blir denna pajen populär på menyn. Färsen som är gjord på sojaprotein är ett bra alternativ till en vegetarisk kost. 

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    946,75 kcal
  • Energi (kJ)
    3961,43 kJ
  • Fett
    61,31 g
  • Enkelomättade fettsyror
    17,41 g
  • Fleromättade fettsyror
    8,14 g
  • Mättade fettsyror
    30,03 g
  • Fiber
    13,49 g
  • Järn
    6,03 mg
  • Kalcium
    474,28 mg
  • Kalium
    784,70 mg
  • Kolesterol
    306 mg
  • Kolhydrat
    50,51 g
  • Disackarider
    7,31 g
  • Monosackarider
    0,56 g
  • Sackaros
    1,73 g
  • Magnesium
    180,96 mg
  • Natrium
    983,84 mg
  • Niacin
    5,33 mg
  • Protein
    42,72 g
  • Riboflavin
    0,93 mg
  • Tiamin
    0,93 mg
  • Vatten
    307,06 g
  • Vitamin B12
    1,80 µg
  • Vitamin B6
    0,63 mg
  • Vitamin C
    29,16 mg
  • Vitamin D
    2,46 µg
  • Vitamin E
    9,68 mg
  • Zink
    4,60 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet