Indisk Veggie paj
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Ägg, rått10 st
- Mjölk fett 3%8 dl
- Vispgrädde 40%400 g
- 1 kg
- Salt & peppar
- Riven ost200 g
TILLAGNING
1. Lägg ner och tryck ut pajskalsplattor i ett gastrobleck.
2. Knäck äggen och vispa samman med gräddmjölken, smaka av med salt och peppar.
3. Fördela Veggie färs och romanescosymfoni i pajskalet, häll över äggstanningen.
4. Toppa med riven ost och grädda pajen på 225°C (öppet spjäll) i ca 30-40 minuter.
Tips!
Tänk på att anpassa tid och ugnstemperatur efter temperaturen på fyllningen. Vill du ha riktigt krispig botten går det bra att förgrädda pajskalen i gastroblecket 6-10 min på 200°C.
En smakrik lakto-ovo-vegetarisk paj gjord på Veggie färs. Med sina indiska smaker blir denna pajen populär på menyn. Färsen som är gjord på sojaprotein är ett bra alternativ till en vegetarisk kost.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)946,75 kcal
- Energi (kJ)3961,43 kJ
- Fett61,31 g
- Enkelomättade fettsyror17,41 g
- Fleromättade fettsyror8,14 g
- Mättade fettsyror30,03 g
- Fiber13,49 g
- Järn6,03 mg
- Kalcium474,28 mg
- Kalium784,70 mg
- Kolesterol306 mg
- Kolhydrat50,51 g
- Disackarider7,31 g
- Monosackarider0,56 g
- Sackaros1,73 g
- Magnesium180,96 mg
- Natrium983,84 mg
- Niacin5,33 mg
- Protein42,72 g
- Riboflavin0,93 mg
- Tiamin0,93 mg
- Vatten307,06 g
- Vitamin B121,80 µg
- Vitamin B60,63 mg
- Vitamin C29,16 mg
- Vitamin D2,46 µg
- Vitamin E9,68 mg
- Zink4,60 mg