Heta ägg med ärtig kräm

Heta ägg med ärtig kräm

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Ägg
    10 st
  • Het majonnäs
  • Majonnäs
    7,50 msk
  • Sambal Oelek
    10 tsk
  • Salt och peppar
  • Ärtig kräm
  • Crème Fraiche
    10 msk
  • Salt och peppar
  • Chili färsk
    2,50 st

TILLAGNING

  1. 1. Koka äggen. Skala och dela.

  2. 2. Blanda majonnäs med sambal oelek.

  3. 3. Mixa tinade gröna ärter med crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.

  4. 4. Strimla den röda chilin fint.

  5. 5. Bred ut ärtkrämen på ett fat och lägg på delade ägg och spritsa på den heta majonnäsen på äggen och garnera med chili.

  6. Tips!

  7. Toppa gärna med nymald svartpeppar.

  8. Ägg + påsk = sant! Prova denna variant på löskokta ägg serverade på en grön ärtkräm. Äggen toppas sedan med en het chilimajonnäs. Passar utmärkt att servera på påskbuffén!

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    235,09 kcal
  • Energi (kJ)
    983,84 kJ
  • Fett
    18,76 g
  • Enkelomättade fettsyror
    5,04 g
  • Fleromättade fettsyror
    6,52 g
  • Mättade fettsyror
    5,14 g
  • Fiber
    2,52 g
  • Järn
    2,03 mg
  • Kalcium
    55,25 mg
  • Kalium
    285,31 mg
  • Kolesterol
    228,76 mg
  • Kolhydrat
    5,54 g
  • Disackarider
    2,29 g
  • Monosackarider
    0,69 g
  • Sackaros
    1,98 g
  • Magnesium
    28,49 mg
  • Natrium
    196,54 mg
  • Niacin
    1,04 mg
  • Protein
    10,33 g
  • Riboflavin
    0,36 mg
  • Tiamin
    0,24 mg
  • Vatten
    97,54 g
  • Vitamin B12
    1 µg
  • Vitamin B6
    0,17 mg
  • Vitamin C
    30,30 mg
  • Vitamin D
    0,87 µg
  • Vitamin E
    4,18 mg
  • Zink
    1,45 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet