Heta ägg med ärtig kräm
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Ägg10 st
- Het majonnäs
- Majonnäs7,50 msk
- Sambal Oelek10 tsk
- Salt och peppar
- Ärtig kräm
- 7,50 dl
- Crème Fraiche10 msk
- Salt och peppar
- Chili färsk2,50 st
TILLAGNING
1. Koka äggen. Skala och dela.
2. Blanda majonnäs med sambal oelek.
3. Mixa tinade gröna ärter med crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.
4. Strimla den röda chilin fint.
5. Bred ut ärtkrämen på ett fat och lägg på delade ägg och spritsa på den heta majonnäsen på äggen och garnera med chili.
Tips!
Toppa gärna med nymald svartpeppar.
Ägg + påsk = sant! Prova denna variant på löskokta ägg serverade på en grön ärtkräm. Äggen toppas sedan med en het chilimajonnäs. Passar utmärkt att servera på påskbuffén!
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)235,09 kcal
- Energi (kJ)983,84 kJ
- Fett18,76 g
- Enkelomättade fettsyror5,04 g
- Fleromättade fettsyror6,52 g
- Mättade fettsyror5,14 g
- Fiber2,52 g
- Järn2,03 mg
- Kalcium55,25 mg
- Kalium285,31 mg
- Kolesterol228,76 mg
- Kolhydrat5,54 g
- Disackarider2,29 g
- Monosackarider0,69 g
- Sackaros1,98 g
- Magnesium28,49 mg
- Natrium196,54 mg
- Niacin1,04 mg
- Protein10,33 g
- Riboflavin0,36 mg
- Tiamin0,24 mg
- Vatten97,54 g
- Vitamin B121 µg
- Vitamin B60,17 mg
- Vitamin C30,30 mg
- Vitamin D0,87 µg
- Vitamin E4,18 mg
- Zink1,45 mg