Het Veggie färs dipp med nachos
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- 1,30 kg
- Smör eller olja70 g
- Gul lök150 g
- Röd paprika150 g
- Chili30 g
- Vitlök, klyfta6 st
- Gul paprika150 g
- Mald spiskummin1 msk
- Grönsaksbuljong4 dl
- Tomatpuré60 g
- Lime3 st
- Röda linser150 g
- Koriander, hackad0,50 dl
- Svartpeppar4 g
- Salt10 g
- Avokado4 hg
- Blandade bönor300 g
- Lime2 st
- Koriander, hackad30 g
- Gräddfil600 g
- Tortillachips750 g
TILLAGNING
1. Hacka lök och paprika, bryn sedan i smör eller olja i 2-3 minuter på medelhög värme.
2. Tillsätt finhackad chili och pressa i vitlök. Låt fräsa på svag värme så att alla smaker lockas fram.
3. Tillaga Veggie färs enligt anvisning på förpackning tillsammans med den frästa löken och paprikan.
4. Tillsätt spiskummin och tomatpuré, rör runt och tillsätt sedan vatten och grönsaksbuljong. Låt koka upp.
5. Tillsätt pressad lime, hackad koriander och till sist röda linser.
6. Rör om och låt puttra i ca 20-25 min tills det blir en mustig gryta. Rör om då och då, smaka av med salt och peppar.
7. Spola av bönor i en sil, blanda sedan ner i den färdiga grytan.
8. Servera Veggie dippen med grovkrossade avokados och gräddfil, tortillachips, limeklyftor och koriander.
Tips!
Minska mängden eller uteslut chillin om en mildare dipp önskas.
En rätt som passar perfekt som tillbehör på den mexikanska buffén eller den vegetriska tacobuffén. Bönor och vegansk Veggie färs gör rätten både proteinrik och mättande.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)921,50 kcal
- Energi (kJ)3856,25 kJ
- Fett43,79 g
- Enkelomättade fettsyror17,68 g
- Fleromättade fettsyror9,13 g
- Mättade fettsyror12,16 g
- Fiber22,55 g
- Järn8,20 mg
- Kalcium350,21 mg
- Kalium1316,79 mg
- Kolesterol41,60 mg
- Kolhydrat82,72 g
- Disackarider4,01 g
- Monosackarider4,04 g
- Sackaros1,88 g
- Magnesium279,80 mg
- Natrium759,95 mg
- Niacin5,51 mg
- Protein38,21 g
- Riboflavin0,64 mg
- Tiamin1,45 mg
- Vatten331,87 g
- Vitamin B120,14 µg
- Vitamin B61,23 mg
- Vitamin C81,86 mg
- Vitamin D0,08 µg
- Vitamin E10,70 mg
- Zink4,92 mg