Grönsaksgratäng med spenat och grönkål
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Grönsaksröran
- Muskotnöt1 g
- Grönsaksbuljong7,50 dl
- Mjölk5 dl
- Salt och peppar10 g
- Topping
- Riven ost50 g
TILLAGNING
1. Fördela grönsakerna i formar
2. Koka upp mjölk, muskot och grönsaksbuljong.
3. Fördela såsen jämt över formarna och strö över riven ost4. Gratinera grönsaksgratängerna i ca 35-40 minuter på medelhög värm, ca 160 °C, tills de är gyllenbruna.
Tips!
Servera med ett nybakat bröd.
När många magar ska mättas är en gratäng alltid ett säkert kort. En smakrik gratäng där grönsakerna är i fokus! En rätt som passar både stora och små.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)135,65 kcal
- Energi (kJ)567,61 kJ
- Fett4,50 g
- Enkelomättade fettsyror0,84 g
- Fleromättade fettsyror0,83 g
- Mättade fettsyror2,21 g
- Fiber6,23 g
- Järn3,04 mg
- Kalcium322,90 mg
- Kalium1066,49 mg
- Kolesterol9,25 mg
- Kolhydrat12,31 g
- Disackarider5,06 g
- Monosackarider1,05 g
- Sackaros2,59 g
- Magnesium110,92 mg
- Natrium685,49 mg
- Niacin2,66 mg
- Protein8,36 g
- Riboflavin0,49 mg
- Tiamin0,34 mg
- Vatten375,61 g
- Vitamin B120,37 µg
- Vitamin B60,37 mg
- Vitamin C70,06 mg
- Vitamin D0,52 µg
- Vitamin E4,26 mg
- Zink1,72 mg