Grönsaksgratäng med spenat och grönkål

Grönsaksgratäng med spenat och grönkål

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1. Fördela grönsakerna i formar

  2. 2. Koka upp mjölk, muskot och grönsaksbuljong. 

    3. Fördela såsen jämt över formarna och strö över riven ost

  3. 4. Gratinera grönsaksgratängerna i ca 35-40 minuter på medelhög värm, ca 160 °C, tills de är gyllenbruna.

    Tips!
    Servera med ett nybakat bröd.

    När många magar ska mättas är en gratäng alltid ett säkert kort. En smakrik gratäng där grönsakerna är i fokus! En rätt som passar både stora och små. 

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    135,65 kcal
  • Energi (kJ)
    567,61 kJ
  • Fett
    4,50 g
  • Enkelomättade fettsyror
    0,84 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,83 g
  • Mättade fettsyror
    2,21 g
  • Fiber
    6,23 g
  • Järn
    3,04 mg
  • Kalcium
    322,90 mg
  • Kalium
    1066,49 mg
  • Kolesterol
    9,25 mg
  • Kolhydrat
    12,31 g
  • Disackarider
    5,06 g
  • Monosackarider
    1,05 g
  • Sackaros
    2,59 g
  • Magnesium
    110,92 mg
  • Natrium
    685,49 mg
  • Niacin
    2,66 mg
  • Protein
    8,36 g
  • Riboflavin
    0,49 mg
  • Tiamin
    0,34 mg
  • Vatten
    375,61 g
  • Vitamin B12
    0,37 µg
  • Vitamin B6
    0,37 mg
  • Vitamin C
    70,06 mg
  • Vitamin D
    0,52 µg
  • Vitamin E
    4,26 mg
  • Zink
    1,72 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet