Grönsaksbullar med mustig tomatsås

Grönsaksbullar med mustig tomatsås

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Grönsaksbullar
  • Tomatsås
  • Gul lök
    2 st
  • Honung
    23 g
  • Vitlök, klyftor
    2 st
  • Olivolja
    2 msk
  • Tomatpuré
    16,50 g
  • Finpasserade tomater
    800 g

TILLAGNING

  1. Grönsaksbullar

  2. Värm grönsaksbullarna enligt anvisning på förpackningen.

  3. Tomatsås

  4. 1. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök i olivoljan i en kastrull.

  5. 2. Rör ner tomatpurén och honung, låt det fräsa någon minut. Tillsätt passerade tomater och koka på svag värme ca 20 minuter. Smaka av med salt och peppar.

  6. Servera med pasta och kokt broccoli.

  7. Tips!

  8. Toppa rätten med hyvlad parmesan.

  9. Veganska Grönsaksbullar, ett bra alternativ för de som inte vill äta köttbullar. Gjorda på ärter, morötter och kikärter. Servera som här till pasta eller på mer traditionellt vis till potatismos.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    192,97 kcal
  • Energi (kJ)
    807,52 kJ
  • Fett
    8,25 g
  • Enkelomättade fettsyror
    4,34 g
  • Fleromättade fettsyror
    1,47 g
  • Mättade fettsyror
    1,55 g
  • Fiber
    5,48 g
  • Järn
    1,65 mg
  • Kalcium
    96,70 mg
  • Kalium
    626,20 mg
  • Kolesterol
    44,16 mg
  • Kolhydrat
    20,52 g
  • Disackarider
    1,36 g
  • Monosackarider
    6,15 g
  • Sackaros
    1,24 g
  • Magnesium
    37,04 mg
  • Natrium
    564,44 mg
  • Niacin
    1,74 mg
  • Protein
    6,45 g
  • Riboflavin
    0,13 mg
  • Tiamin
    0,13 mg
  • Vatten
    173,75 g
  • Vitamin B12
    0,21 µg
  • Vitamin B6
    0,34 mg
  • Vitamin C
    22,20 mg
  • Vitamin D
    0,27 µg
  • Vitamin E
    3,62 mg
  • Zink
    0,98 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet