Grönsaksbullar med mustig tomatsås
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Grönsaksbullar
- Tomatsås
- Gul lök2 st
- Honung23 g
- Vitlök, klyftor2 st
- Olivolja2 msk
- Tomatpuré16,50 g
- Finpasserade tomater800 g
TILLAGNING
Grönsaksbullar
Värm grönsaksbullarna enligt anvisning på förpackningen.
Tomatsås
1. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök i olivoljan i en kastrull.
2. Rör ner tomatpurén och honung, låt det fräsa någon minut. Tillsätt passerade tomater och koka på svag värme ca 20 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Servera med pasta och kokt broccoli.
Tips!
Toppa rätten med hyvlad parmesan.
Veganska Grönsaksbullar, ett bra alternativ för de som inte vill äta köttbullar. Gjorda på ärter, morötter och kikärter. Servera som här till pasta eller på mer traditionellt vis till potatismos.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)192,97 kcal
- Energi (kJ)807,52 kJ
- Fett8,25 g
- Enkelomättade fettsyror4,34 g
- Fleromättade fettsyror1,47 g
- Mättade fettsyror1,55 g
- Fiber5,48 g
- Järn1,65 mg
- Kalcium96,70 mg
- Kalium626,20 mg
- Kolesterol44,16 mg
- Kolhydrat20,52 g
- Disackarider1,36 g
- Monosackarider6,15 g
- Sackaros1,24 g
- Magnesium37,04 mg
- Natrium564,44 mg
- Niacin1,74 mg
- Protein6,45 g
- Riboflavin0,13 mg
- Tiamin0,13 mg
- Vatten173,75 g
- Vitamin B120,21 µg
- Vitamin B60,34 mg
- Vitamin C22,20 mg
- Vitamin D0,27 µg
- Vitamin E3,62 mg
- Zink0,98 mg