Grönkål- och pepparrotskräm
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Färsk grönkål250 g
- Pepparrot, riven2 msk
- Crème fraiche2 dl
- Majonnäs2 msk
- Salt1 tsk
TILLAGNING
1. Börja med att skölja och krama ur vätskan ur grönkålen.
2. Blanda sedan grönkålen med de övriga ingredienserna.
Tips!
Servera denna goda kräm till olika typer av betor, t.ex. Gulbeta.
Denna goda kräm på grönkål och pepparrot passar utmärkt till buffén. Klar på bara några minuter vilket ger mer tid över till annat i köket. Och den går enkelt att göra till många gäster.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)82,27 kcal
- Energi (kJ)344,20 kJ
- Fett7,97 g
- Enkelomättade fettsyror1,78 g
- Fleromättade fettsyror1,73 g
- Mättade fettsyror3,88 g
- Fiber0,65 g
- Järn0,14 mg
- Kalcium44,63 mg
- Kalium108,15 mg
- Kolesterol19,34 mg
- Kolhydrat1,49 g
- Disackarider0,66 g
- Monosackarider0,30 g
- Sackaros0,24 g
- Magnesium6,26 mg
- Natrium111,14 mg
- Niacin0,20 mg
- Protein1,10 g
- Riboflavin0,05 mg
- Tiamin0,02 mg
- Vatten35,86 g
- Vitamin B120,05 µg
- Vitamin B60,03 mg
- Vitamin C7 mg
- Vitamin D0,02 µg
- Vitamin E0,89 mg
- Zink0,10 mg