Grönkål och pepparrotskräm

Grönkål- och pepparrotskräm

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Färsk grönkål
    250 g
  • Pepparrot, riven
    2 msk
  • Crème fraiche
    2 dl
  • Majonnäs
    2 msk
  • Salt
    1 tsk

TILLAGNING

  1. 1. Börja med att skölja och krama ur vätskan ur grönkålen.

  2. 2. Blanda sedan grönkålen med de övriga ingredienserna.

  3. Tips!

  4. Servera denna goda kräm till olika typer av betor, t.ex. Gulbeta.

  5. Denna goda kräm på grönkål och pepparrot passar utmärkt till buffén. Klar på bara några minuter vilket ger mer tid över till annat i köket. Och den går enkelt att göra till många gäster.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    82,27 kcal
  • Energi (kJ)
    344,20 kJ
  • Fett
    7,97 g
  • Enkelomättade fettsyror
    1,78 g
  • Fleromättade fettsyror
    1,73 g
  • Mättade fettsyror
    3,88 g
  • Fiber
    0,65 g
  • Järn
    0,14 mg
  • Kalcium
    44,63 mg
  • Kalium
    108,15 mg
  • Kolesterol
    19,34 mg
  • Kolhydrat
    1,49 g
  • Disackarider
    0,66 g
  • Monosackarider
    0,30 g
  • Sackaros
    0,24 g
  • Magnesium
    6,26 mg
  • Natrium
    111,14 mg
  • Niacin
    0,20 mg
  • Protein
    1,10 g
  • Riboflavin
    0,05 mg
  • Tiamin
    0,02 mg
  • Vatten
    35,86 g
  • Vitamin B12
    0,05 µg
  • Vitamin B6
    0,03 mg
  • Vitamin C
    7 mg
  • Vitamin D
    0,02 µg
  • Vitamin E
    0,89 mg
  • Zink
    0,10 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet