Grön taco med Veggie & svarta bönor
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Silverlök1 st
- Avokado, tärnad250 g
- Svarta bönor250 g
- Lime4 st
- Tortillabröd, 10 st400 g
- Vitlökspulver1 krm
- Färsk koriander1 dl
- Rädisor5 st
- Spiskummin1 krm
- Salt och peppar
- Rapsolja1 msk
TILLAGNING
1. Sautera silverlök i rapsolja, häll i svarta bönor och pressa ner jucie från en lime. Hacka ner två msk koriander och resten av kryddorna.
2. Värm upp i kastrull på medelvärme i ca 15 min.
3. Bryn Veggie färs i rapsolja. Salta och peppra efter smak.
4. Montera taco i tortillabröd, lägg bönröran i botten och fyll på med Veggie färsen. avokadobitarna, finhackade rädisor. Toppa med koriander och pressad lime på toppen.
Tips!
Byt ut tortillabröden mot små majstortillas, för att anpassa till events och mingelmat.
Ett vegansk tacoalternativ som passar utmärkt när det är många magar som ska mättas. Funkar lika bra till fest som konferens eller på event.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)291,97 kcal
- Energi (kJ)1221,75 kJ
- Fett10,90 g
- Enkelomättade fettsyror5,39 g
- Fleromättade fettsyror2,84 g
- Mättade fettsyror1,82 g
- Fiber6,73 g
- Järn2,55 mg
- Kalcium85,19 mg
- Kalium426,69 mg
- Kolhydrat32,45 g
- Disackarider0,80 g
- Monosackarider0,80 g
- Sackaros0,37 g
- Magnesium76,19 mg
- Natrium442,25 mg
- Niacin1,64 mg
- Protein12,52 g
- Riboflavin0,15 mg
- Tiamin0,28 mg
- Vatten106,68 g
- Vitamin B60,31 mg
- Vitamin C11,41 mg
- Vitamin E2,63 mg
- Zink1,29 mg