Grön Gulasch
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Gul lök2 st
- 5-6 dl vatten
- Vitlöksklyftor6 st
- Passerade tomater500 g
- Kummin3 msk
- Paprikapulver3 msk
- Balsamvinäger50 g
- Grön paprika2 st
- Rapsolja till stekning
- Salt och svartpeppar efter smak
- Tillbehör
- Turkisk yoghurt
- Lantbröd
TILLAGNING
1. Skala och hacka löken och vitlöken.
En vegansk gulasch gjord på Veggie färs, ett sojaprotein. Smakrik och mustig passar den perfekt för en värmande lunch. Toppa med turkisk yoghurt och få en lakto-vegetarisk gryta.
2. Hetta upp oljan i en stor kastrull och fräs lök och paprika på medelvärme.
3. Tillsätt passerade tomater, kryddor, vatten och balsamvinäger. Sätt på locket och koka upp.
4. Låt sedan koka på svag värme i cirka 10 minuter.
5. Lägg i Veggie färs och koka ytterligare 5 minuter.
6. Smaka av med salt och peppar.
7. Skär paprikan i bitar och lägg den i grytan.
Tips!
Servera gärna med turkisk yoghurt och lantbröd.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)253,98 kcal
- Energi (kJ)1062,64 kJ
- Fett7,22 g
- Enkelomättade fettsyror1,40 g
- Fleromättade fettsyror3,47 g
- Mättade fettsyror0,80 g
- Fiber9,14 g
- Järn4,57 mg
- Kalcium181,97 mg
- Kalium600,60 mg
- Kolhydrat21,64 g
- Disackarider0,63 g
- Monosackarider4,68 g
- Sackaros0,68 g
- Magnesium144,24 mg
- Natrium285,44 mg
- Niacin2,74 mg
- Protein20,77 g
- Riboflavin0,33 mg
- Tiamin0,61 mg
- Vatten172,31 g
- Vitamin B60,55 mg
- Vitamin C56,14 mg
- Vitamin E4,65 mg
- Zink2,43 mg