Greenburger med linssallad

Greenburger med linssallad

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Röda linser, okokta
    250 g
  • Gröna linser, okokta
    400 g
  • Sojabönor
    250 g
  • Skogschampinjoner
    375 g
  • Sommarkål
    500 g
  • Röd paprika
    250 g
  • Dressing
  • Mixsallad
    125 g
  • Honung
    20 g
  • Olivolja
    1,25 dl
  • Salt och peppar
  • Syrlig sås
  • Crème fraiche
    5 dl
  • Matlagningsyoghurt
    500 g
  • Salt och peppar

TILLAGNING

  1. Tillaga Green burger enligt anvisning på förpackningen.

  2. Addera gärna en god krydda som persilja i yoghurtsåsen.

  3. En lakto-vegetarisk rätt som passar utmärkt på lunchmenyn vilken veckodag som helst. Krispig, syrlig och mättande. Enkel och smidig att tillaga till många gäster.

  4. Linssallad

  5. 1. Koka linserna enligt förpackning.

  6. 2. Bryn upp skogschampinjoner i olja och tillsätt sommarkål.

  7. 3. Låt linser, champinjon och kål svalna.

  8. 4. Blanda ihop med övriga ingredienser i salladen. Blanda dressingen och häll över linssalladen.

  9. Yoghurtsås

  10. Blanda samman alla ingredienserna och smaksätt med salt och peppar.

  11. Tips!

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    701,01 kcal
  • Energi (kJ)
    2933,15 kJ
  • Fett
    37,61 g
  • Enkelomättade fettsyror
    15,76 g
  • Fleromättade fettsyror
    3,73 g
  • Mättade fettsyror
    14,91 g
  • Fiber
    15,80 g
  • Järn
    6,45 mg
  • Kalcium
    252,90 mg
  • Kalium
    1311,38 mg
  • Kolesterol
    101,48 mg
  • Kolhydrat
    55,13 g
  • Disackarider
    5,64 g
  • Monosackarider
    6,66 g
  • Sackaros
    3,01 g
  • Magnesium
    112,32 mg
  • Natrium
    905,85 mg
  • Niacin
    3,99 mg
  • Protein
    28,13 g
  • Riboflavin
    0,60 mg
  • Tiamin
    0,48 mg
  • Vatten
    296,51 g
  • Vitamin B12
    0,40 µg
  • Vitamin B6
    0,85 mg
  • Vitamin C
    68,73 mg
  • Vitamin D
    0,44 µg
  • Vitamin E
    5,71 mg
  • Zink
    3,80 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet