Greenburger med linssallad
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Röda linser, okokta250 g
- Gröna linser, okokta400 g
- Sojabönor250 g
- Skogschampinjoner375 g
- Sommarkål500 g
- Röd paprika250 g
- Dressing
- Mixsallad125 g
- Honung20 g
- Olivolja1,25 dl
- Salt och peppar
- Syrlig sås
- Crème fraiche5 dl
- Matlagningsyoghurt500 g
- Salt och peppar
TILLAGNING
Tillaga Green burger enligt anvisning på förpackningen.
Addera gärna en god krydda som persilja i yoghurtsåsen.
En lakto-vegetarisk rätt som passar utmärkt på lunchmenyn vilken veckodag som helst. Krispig, syrlig och mättande. Enkel och smidig att tillaga till många gäster.
Linssallad
1. Koka linserna enligt förpackning.
2. Bryn upp skogschampinjoner i olja och tillsätt sommarkål.
3. Låt linser, champinjon och kål svalna.
4. Blanda ihop med övriga ingredienser i salladen. Blanda dressingen och häll över linssalladen.
Yoghurtsås
Blanda samman alla ingredienserna och smaksätt med salt och peppar.
Tips!
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)701,01 kcal
- Energi (kJ)2933,15 kJ
- Fett37,61 g
- Enkelomättade fettsyror15,76 g
- Fleromättade fettsyror3,73 g
- Mättade fettsyror14,91 g
- Fiber15,80 g
- Järn6,45 mg
- Kalcium252,90 mg
- Kalium1311,38 mg
- Kolesterol101,48 mg
- Kolhydrat55,13 g
- Disackarider5,64 g
- Monosackarider6,66 g
- Sackaros3,01 g
- Magnesium112,32 mg
- Natrium905,85 mg
- Niacin3,99 mg
- Protein28,13 g
- Riboflavin0,60 mg
- Tiamin0,48 mg
- Vatten296,51 g
- Vitamin B120,40 µg
- Vitamin B60,85 mg
- Vitamin C68,73 mg
- Vitamin D0,44 µg
- Vitamin E5,71 mg
- Zink3,80 mg