Gnocchi med Veggie färs i tomatsås
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Gnocchi1,50 kg
- Rapsolja0,50 dl
- Körsbärstomater400 g
- Vitlöksklyftor3 st
- Krossade tomater800 g
- Rödvinsvinäger3 msk
- Grönsaksbuljong1,50 dl
- Chili, finhackad30 g
- Salt och peppar
TILLAGNING
1. Tillaga gnocchi enligt anvisningar på förpackning och rör samman med sojabönor.
2. Fräs vitlök och tomater mjuka tillsammans. Tillsätt krossade tomater, rödvinsvinäger, grönsaksbuljong och chili. Smaksätt med salt och peppar.
3. Stek upp Veggie färs enligt anvisning på förpackning och rör samman med tomatsåsen.
Tips!
Garnera med hyvlad parmesan, grovmalen vitpeppar och färsk oregano för att få till en lyxigare festmåltid. Gnocchin går bra att byta till annan pastasort om så önskas.
Veggie färs är ett vegansk alternativ istället för den klassiska nötfärsen. Blir supergott att ha till vilken pastarätt eller lasagnegratäng som helst. Ett grönt val för både vuxna och barn.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)773,31 kcal
- Energi (kJ)3235,49 kJ
- Fett11,61 g
- Enkelomättade fettsyror4,03 g
- Fleromättade fettsyror4,56 g
- Mättade fettsyror1,14 g
- Fiber12,88 g
- Järn5,87 mg
- Kalcium176,32 mg
- Kalium973,70 mg
- Kolhydrat124,69 g
- Disackarider1,11 g
- Monosackarider5,80 g
- Sackaros1,14 g
- Magnesium188,53 mg
- Natrium261,57 mg
- Niacin5,48 mg
- Protein34,31 g
- Riboflavin0,38 mg
- Tiamin0,63 mg
- Vatten236,90 g
- Vitamin B60,56 mg
- Vitamin C45,61 mg
- Vitamin E6,36 mg
- Zink3,32 mg