Falafelsallad med solsötade tomater och grekisk fetaost

Falafelsallad med tomater och fetaost

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Tomat, blandade sorter och storlekar
    2 kg
  • Rödlök
    60 g
  • Silverlök
    120 g
  • Basilika, plockad
    30 g
  • Persilja, strimlad
    30 g
  • Solsöt tomatdressing 2 dl
  • Solsöt tomatdressing
  • Tomater, semitorkade
    100 g
  • Äppelcidervinäger
    2 msk
  • Honung
    0,25 dl
  • Schalottenlök
    30 g
  • Rapsolja
    0,75 dl
  • Salt och peppar

TILLAGNING

  1. Solsötdressing

  2. Finhacka semitomaterna och blanda sedan med övriga ingredienser. Smaka av med salt och nykvarnad svartpeppar.

  3. Falafelsallad

  4. 1. Tillaga Mini Falafel enligt anvisning på förpackningen, alt. tina dem innan servering.

  5. 2. Dela tomaterna och skiva rödlök och silverlök tunnt på mandolin.

  6. 3. Dressa över med den solsöta dressingen och blanda i persilja och avsluta med plockad basilika.

  7. Tips!

  8. Ringla över lite god olivolja innan servering.

  9. Findus Mini Falafel är ready to eat vilket betyder att de går att tina direkt i kylskåp innan servering. Ingen tillagning behövs. Perfekt att använda i storkök till många ätande gäster.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    374,95 kcal
  • Energi (kJ)
    1568,46 kJ
  • Fett
    18,38 g
  • Enkelomättade fettsyror
    9 g
  • Fleromättade fettsyror
    4,41 g
  • Mättade fettsyror
    2,26 g
  • Fiber
    11,50 g
  • Järn
    3,09 mg
  • Kalcium
    126,08 mg
  • Kalium
    1034,96 mg
  • Kolesterol
    0,10 mg
  • Kolhydrat
    36,57 g
  • Disackarider
    1,63 g
  • Monosackarider
    11,73 g
  • Sackaros
    1,24 g
  • Magnesium
    69,09 mg
  • Natrium
    938,16 mg
  • Niacin
    2,30 mg
  • Protein
    10,28 g
  • Riboflavin
    0,08 mg
  • Tiamin
    0,25 mg
  • Vatten
    268,56 g
  • Vitamin B6
    0,65 mg
  • Vitamin C
    38,19 mg
  • Vitamin E
    6,05 mg
  • Zink
    1,29 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet