Falafelburgare med rostade rotfrukter
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Hamburgerbröd600 g
- Isbergssallat350 g
- Morot700 g
- Palsternacka700 g
- Tomat520 g
- Ost, skivor200 g
- Olivolja0,10 liter
- Rödlök, finhackad450 g
- Balsamico45 g
- Salt5 g
- Socker5 g
- Svartpeppar
- Majonnäs60 g
- Creme Fraiche60 ml
- Persilja30 g
- Hackad färsk dragon15 g
- Salt
- Vitpeppar, mald
TILLAGNING
1. Skiva bifftomaterna och blanda med rödlök, salt, olja, balsamico och socker.
2. Grilla burgarna i grillpanna alternativt värm i ugn och lägg samman med sallad, tomatsallad och grönsallad.3. Lägg på brödet och avsluta gärna med lite friterade lökringar på grillspettet för trevlig presentation.
4. Skär rotfrukterna i stavar. Rosta rotfrukterna på bleck med olja i varmluft på 200°c till de har fått fin färg och har en konsistens med "bite".
5. Blanda samman ingredienserna till dragondippen och servera med de rostade rotfrukterna.
Tips!
Servera burgaren tillsammans med en rejäl skiva lagrad ost.Burgare är aldrig fel! Bjud på en ny variant - falafelburgaren. Kryddad med smakrika kryddor som persilja, spiskummin och vitlök. En burgare med mycket smak och struktur.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)719,09 kcal
- Energi (kJ)3008,40 kJ
- Fett34,96 g
- Enkelomättade fettsyror14,35 g
- Fleromättade fettsyror6,99 g
- Mättade fettsyror9,04 g
- Fiber14,97 g
- Järn3,16 mg
- Kalcium309,11 mg
- Kalium1055,60 mg
- Kolesterol29,84 mg
- Kolhydrat73,99 g
- Disackarider9,07 g
- Monosackarider9,79 g
- Sackaros7,55 g
- Magnesium82,06 mg
- Natrium974,55 mg
- Niacin4,57 mg
- Protein19,84 g
- Riboflavin0,26 mg
- Tiamin0,43 mg
- Vatten322,04 g
- Vitamin B120,44 µg
- Vitamin B60,68 mg
- Vitamin C34,82 mg
- Vitamin D0,23 µg
- Vitamin E5,89 mg
- Zink2,61 mg