Falafelburgare med ananas
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Pitabröd, stora800 g
- Ananas, skivor300 g
- Tomater2 st
- Babyspenat, färsk70 g
- Rödlök2 st
- Koriander, färsk120 g
- Olivolja2,50 tsk
- Majonnäs1,25 dl
- Gräddfil1,25 dl
- Salt och peppar
TILLAGNING
1. Blanda gräddfil, majonnäs och olivolja med 1 msk finhackad koriander. Smaka av med salt och peppar.
2. Bryn falafelburgare enligt anvisning på förpackning och rosta pitabröden.
3. Montera falafelburgaren i pitabröden med babyspenat, tomat, ananas, rödlök och korianderdressing. Toppa med en kvist koriander.
Tips!
Lägg till en lagrad ostskiva i burgaren, för extra smaksättning.
Falafelburgare á la Hawaii i pitabröd är ett nytt sätt att servera burgare på. Följ trenden och sätt falafeln på burgarmenyn – funkar på den trendiga restaurangen, i gatuköket och i skolmatsalen.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)564,89 kcal
- Energi (kJ)2363,49 kJ
- Fett25,32 g
- Enkelomättade fettsyror8,28 g
- Fleromättade fettsyror8,96 g
- Mättade fettsyror3,96 g
- Fiber10,41 g
- Järn3,35 mg
- Kalcium142,14 mg
- Kalium548,24 mg
- Kolesterol18,64 mg
- Kolhydrat64,72 g
- Disackarider5,89 g
- Monosackarider3,69 g
- Sackaros3,37 g
- Magnesium77,60 mg
- Natrium819,51 mg
- Niacin2,64 mg
- Protein14,31 g
- Riboflavin0,19 mg
- Tiamin0,38 mg
- Vatten142,23 g
- Vitamin B120,26 µg
- Vitamin B60,48 mg
- Vitamin C12,99 mg
- Vitamin D0,01 µg
- Vitamin E3,76 mg
- Zink1,67 mg