Falafel med couscouspytt och raita
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Turkisk yoghurt800 g
- Mynta torkad20 g
- Gurka1 st
- Svartpeppar
- Salt
- Morot1 kg
TILLAGNING
1. Värm falafeln i konvektionsugn på 225 grader i 12-15 minuter.
2. Couscouspytten värmes i konvektionsugn på 175 grader i 25-30 minuter.
3. Kärna ur gurkan och riv ner den, finhacka myntan och blanda ingredienserna med yoghurten. Smaka av med salt och svartpeppar.
Tips!
Toppa raitasåsen med finhackad gräslök innan servering.
En smarrig och spännande lunchrätt att sätta på menyn. Vegetarisk couscouspytt är ett jättebra alternativ som tillbehör när det ska lagas mat till många gäster.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)540,59 kcal
- Energi (kJ)2261,81 kJ
- Fett16,30 g
- Enkelomättade fettsyror6,31 g
- Fleromättade fettsyror3,11 g
- Mättade fettsyror3,74 g
- Fiber13,16 g
- Järn3,31 mg
- Kalcium222,20 mg
- Kalium787 mg
- Kolesterol8,16 mg
- Kolhydrat73,16 g
- Disackarider6,75 g
- Monosackarider5,46 g
- Sackaros4,26 g
- Magnesium74,88 mg
- Natrium674,90 mg
- Niacin3,09 mg
- Protein18,21 g
- Riboflavin0,23 mg
- Tiamin0,37 mg
- Vatten365,01 g
- Vitamin B120,19 µg
- Vitamin B60,59 mg
- Vitamin C9,90 mg
- Vitamin D0,02 µg
- Vitamin E3,09 mg
- Zink2,02 mg