Falafel med couscouspytt och raita

Falafel med couscouspytt och raita

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1. Värm falafeln i konvektionsugn på 225 grader i 12-15 minuter.

  2. 2. Couscouspytten värmes i konvektionsugn på 175 grader i 25-30 minuter.

  3. 3. Kärna ur gurkan och riv ner den, finhacka myntan och blanda ingredienserna med yoghurten. Smaka av med salt och svartpeppar.

  4. Tips!

  5. Toppa raitasåsen med finhackad gräslök innan servering.

  6. En smarrig och spännande lunchrätt att sätta på menyn. Vegetarisk couscouspytt är ett jättebra alternativ som tillbehör när det ska lagas mat till många gäster. 

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    540,59 kcal
  • Energi (kJ)
    2261,81 kJ
  • Fett
    16,30 g
  • Enkelomättade fettsyror
    6,31 g
  • Fleromättade fettsyror
    3,11 g
  • Mättade fettsyror
    3,74 g
  • Fiber
    13,16 g
  • Järn
    3,31 mg
  • Kalcium
    222,20 mg
  • Kalium
    787 mg
  • Kolesterol
    8,16 mg
  • Kolhydrat
    73,16 g
  • Disackarider
    6,75 g
  • Monosackarider
    5,46 g
  • Sackaros
    4,26 g
  • Magnesium
    74,88 mg
  • Natrium
    674,90 mg
  • Niacin
    3,09 mg
  • Protein
    18,21 g
  • Riboflavin
    0,23 mg
  • Tiamin
    0,37 mg
  • Vatten
    365,01 g
  • Vitamin B12
    0,19 µg
  • Vitamin B6
    0,59 mg
  • Vitamin C
    9,90 mg
  • Vitamin D
    0,02 µg
  • Vitamin E
    3,09 mg
  • Zink
    2,02 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet